Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιαν-2021 13:41

  Diversa: Τι απαντά στην επιστολή του Χρηματιστηρίου Αθηνών

  Diversa: Τι απαντά στην επιστολή του Χρηματιστηρίου Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επιστολή του Χρηματιστηρίου Αθηνών που εστάλη στις 8 Ιανουαρίου 2021 με αφορμή δημοσίευμα οικονομικής ιστοσελίδας απαντά η Diversa. 

  H εταιρεία αναφέρει πως "τα διαλαμβανόμενα στο εν λόγω δημοσίευμα ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Αποτελούν αυθαίρετη, στρεβλή ερμηνεία στοιχείων και γεγονότων που αφορούν την πορεία της εταρείας". Ωστόσο η εταιρεία σημειώνει πως το μόνο αληθές στοιχείο του δημοσιεύματος ήταν το γεγονός πως η εταιρεία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική  θέση με συρρικνούμενο κύκλο εργασιών και ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις. 

  Επίσης στην ανακοίνωσή της  η εταιρεία αναφέρει ότι " η διοίκηση και οι βασικοί μέτοχοι καταβάλλουν επί σειρά ετών αγωνιώδεις προσπάθειες για τη στήριξη – διάσωσή της". Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται, συμφώνησαν να παραχωρήσουν το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών τους και τη διοίκησή της εταιρείας σε επενδυτικό σχήμα υπό τον όρο ότι θα καλύψει μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα δώσει νέο επιχειρηματικό αντικείμενο στη diversa. Όμως η δέσμευση δεν τηρήθηκε. Κατόπιν αυτού συμφωνήθηκε να γίνει αναστροφή της αγοραπωλησίας μετοχών και τα μεταβιβασθέντα πακέτα να επανέλθουν στους παλαιούς μετόχους οι οποίοι επανέρχονται επίσης στη διοίκηση. Όπως επισημαίνεται η επιστροφή της παλιάς Διοίκησης με επικεφαλής τον ιδρυτή της εταιρείας Κων/νο Κλοκοτάρα θα πραγματοποιηθεί τυπικά με την εκλογή νέου ΔΣ στη επικείμενη Γενική Συνέλευση. 

  Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως "οι μέτοχοι έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τους επενδυτές οι οποίοι προτίθενται να εισφέρουν τα αναγκαία κεφάλαια για να απαλλαγεί η Diversa παντός δανειακού βάρους και να αποκτήσει νέες πηγές εσόδων. Παράλληλα θα γίνει τακτοποίηση και ολοσχερής εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων. "Ήδη βρισκόμαστε στην τελική φάση διαπραγματεύσεων με πιστώτριες τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή μεγάλου μέρους τους και αποπληρωμή των υπολοίπων" αναφέρει η επιστολή. 

  Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή στα σχετικά αρχεία δεξιά. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Επιστολή DIVERSA (1 MB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ