Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Δεκ-2020 19:12

  Στο κινεζικό fund Orlando-Equity Holding Limited πωλείται η Paperpack

  Στο κινεζικό fund Orlando-Equity Holding Limited πωλείται η Paperpack
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Paperpack ΑΒΕΕ ανακοινώνει ότι όπως ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, ο τελευταίος (ενεργώντας επίσης και για λογαριασμό των μελών της οικογένειάς του, Βεατρίκης και Τζουλιάννας Τσουκαρίδη) συμφώνησε να πωλήσουν τη συμμετοχή τους στην εταιρεία, στην Orlando-Equity Holding Limited (ο Επενδυτής), σε τιμή 6,66 ευρώ ανά μετοχή.

  Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, και τελεί υπό την αίρεση ικανοποίησης ορισμένων προϋποθέσεων.

  Ο Επενδυτής σκοπεύει να διατηρήσει τον κ. Ιωάννη Τσουκαριδη ως Επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ., τα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

  Δεκαπέντε ακόμα μέτοχοι της εταιρείας έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πωλήσουν τις μετοχές τους στον Επενδυτή, μαζί με την οικογένεια του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, στην ίδια τιμή. Επομένως, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο Επενδυτής θα έχει αποκτήσει το 90,02% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και, ως εκ τούτου, θα υποχρεούται στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, όπως ισχύει. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, ο Επενδυτής σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze-out) και να προχωρήσει στη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Η Orlando-Equity Holding Limited είναι 100% θυγατρική της China Central and Eastern Europe Investment Co-operation Fund II SCS SICAV-SIF, η οποία έχει αναλάβει δεσμεύσεις επένδυσης 800 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Κεντρική και την Νότια Ευρώπη. Διαχειριστής του fund είναι η China-CEE Management S.à r.l. και επενδυτικός σύμβουλος του fund είναι η CEE Equity Partners Limited.

  Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Τσουκαρίδης: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να μεταφέρω το μέλλον της PAPERPACK στην εταιρεία ORLANDO EQUITY HOLDING LTD. Η δέσμευση των επενδυτών για καινοτομία & νέες επενδύσεις, συνάδει απόλυτα με το όραμα μου για την εταιρεία και θα ενισχύσει περαιτέρω τις προοπτικές της PAPERPACK, προς όφελος των πελατών, προμηθευτών και εργαζομένων. Παράλληλα, η διατήρηση της επιτυχημένης ομάδας του Management, διασφαλίζει την επόμενη ημέρα και την ομαλή μετάβαση".

  "Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Paperpack και πιστεύουμε ότι η τρέχουσα ομάδα Management, μαζί με την σύνεση και υποστήριξη του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη, θα στέψει με επιτυχία αυτήν την πρώτη επένδυση του fund στην Ελλάδα", σχολίασε ο Dario Cipriani, Διευθυντής Επενδύσεων της CEE Equity Partners Limited.

  Η MP Corporate Finance και η PotamitisVekris δικηγορική εταιρεία ενήργησαν ως σύμβουλοι του κ. Ιωάννη Τσουκαρίδη και η εταιρία δικηγόρων "ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ" ως σύμβουλοι της Orlando-Equity Holding Limited για τη συναλλαγή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ