Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Δεκ-2020 17:47

  Λανακάμ: Μείωση κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο του 2020 - Περιορισμός ζημιών

  Λανακάμ: Μείωση κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο του 2020 - Περιορισμός ζημιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση κύκλου εργασιών αλλά και περιορισμό ζημιών παρουσίασε στο εννεάμηνο της χρήσης η εταιρεία Λάνακαμ, καθώς επηρεάζεται δυσμενώς από την πανδημία "covid-19", όπως σημειώνει η εισηγμένη σε απάντησή της σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Όπως σημειώνει η εισηγμένη, ο κύριος κωδικός δραστηριότητας της εταιρείας εντάσσεται στις πληττόμενες κατηγορίες επιχειρήσεων και ο κωδικός δραστηριότητας των καταστημάτων λιανικής πώλησης ιματισμού ανήκει σε αυτούς τους κωδικούς με υποχρεωτική αναστολή των λειτουργιών βάση υπουργικής απόφασης.

  Ο κύκλος εργασιών στο γ΄ τρίμηνο του 2020 παρουσιάζει μείωση 32,28% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2019 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας covid-19, διαμορφούμενος σε 503.245 ευρώ έναντι 743.085 ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

  Στο εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 1.11 εκατ. ευρώ έναντι 1,56 εκατ. ευρώ, τα EBITDA σε 73.938 ευρώ έναντι -439.965 ευρώ, ενώ οι ζημίες προ φόρων περιορίστηκαν σε 126.597 ευρώ έναντι 599.526 ευρώ.

  Η εταιρεία αναφέρει ότι το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας ήτοι η χονδρική και λιανική πώληση βρίσκονται σε αναστολή διαρκείας έως τις 7.1.2021 με εξαίρεση περιορισμένων πωλήσεων που διενεργούνται μέσω του e-shop της εταιρείας.

  Η διοίκηση της εταιρείας παρακολουθεί τις εξελίξεις της Πανδημίας "COVID-19", αξιολογεί τους κινδύνους και λαμβάνει όποια μέτρα κρίνονται αναγκαία για τον περιορισμό των επιπτώσεων της Πανδημίας στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και την διασφάλιση την επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας και του ομίλου. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το εν λόγω υγειονομικό γεγονός, δεν θα επηρεάσει την συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου.

  Η αύξηση στις βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις κατά το Γ τρίμηνο 2020 στον Όμιλο και στην Εταιρεία οφείλεται στην λήψη νέων δανείων για την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης του covid-19 καθώς και για την συνέχιση των επισκευών στις κτηριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας με σκοπό την αξιοποίησή τους. Στο Γ’ Τρίμηνο του 2020 δεν σημειώθηκαν άλλες σημαντικές μεταβολές στα λοιπά μεγέθη της Κατάστασης Χρηματοοικονομικής Θέσης του Ομίλου και της Εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ