Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Δεκ-2020 11:25

  Κτήμα Λαζαρίδη: Στα περσινά επίπεδα πωλήσεις και κερδοφορία στο εννεάμηνο

  Κτήμα Λαζαρίδη: Στα περσινά επίπεδα πωλήσεις και κερδοφορία στο εννεάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κοντά στα περσινά επίπεδα διατηρεί η Κτήμα Λαζαρίδη τόσο τις πωλήσεις, όσο και την κερδοφορία της στο εννεάμηνο, παρά την πανδημία, όπως δείχνουν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης.

  Ειδικότερα, η εταιρεία, σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις εισηγμένες εταιρίες, γνωστοποιεί τα εξής για την πορεία των εργασιών της:

  Βασικά οικονομικά μεγέθη: 
   


  Όπως προκύπτει από την παράθεση των βασικών οικονομικών μεγεθών του εννεαμήνου, τόσο ο Όμιλος όσο και η Εταιρία κατάφεραν, παρά τη σημαντική μείωση της τουριστικής κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες και την αναστολή λειτουργίας των χώρων εστίασης κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, να διατηρήσουν σχεδόν στα περσινά επίπεδα  τόσο τις πωλήσεις (μείωση μόνο κατά 570 χιλ. ευρώ περίπου),  όσο και την κερδοφορία.  Ο Όμιλος και η Εταιρία το τρίτο τρίμηνο σχεδόν κάλυψαν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών, αφού το τρίτο τρίμηνο κινήθηκε ανοδικά σε πωλήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίτο τρίμηνο.

  Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός παραμένει σταθερός σε σχέση με τις 30/6/2020 παρά τη συνέχιση του επενδυτικού πλάνου της εταιρίας και αναλύεται παρακάτω:

  lazarididaneismos

  Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020 δεν αναμένεται να συνεχιστεί η καλή πορεία του τρίτου τριμήνου, καθώς το δεύτερο κύμα της αναστολής λειτουργίας της εστίασης , επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις του Ομίλου και της Εταιρίας στο τρίμηνο αυτό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση για την επίδραση του τελευταίου τριμήνου στα συνολικά κέρδη της χρήσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ