Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 09:43

  Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις Cenergy - Nexans

  Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις Cenergy - Nexans
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό ότι οι διαπραγματεύσεις με τον γαλλικό όμιλο Nexans έληξαν χωρίς αποτέλεσμα προχώρησε η Cenergy Holdings.

  Όπως είχε γίνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο,  οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συζητήσεις για ενδεχόμενη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής  καλωδίων.

  Μία τεράστια πίτα έργων ενεργειακών διασυνδέσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, εκ των οποίων οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, συνθέτει το τοπίο της αγοράς των καλωδίων στο οποίο δραστηριοποιείται η Cenergy μέσω του κλάδου καλωδίων. Ήδη η εταιρεία έχει καταφέρει από τα τέλη του 2016 όταν και δημιουργήθηκε μέσω της συγχώνευσης των δύο πιο δυναμικών θυγατρικών της Viohalco, της Σωληνουργείας Κορίνθου και των Ελληνικών Καλωδίων να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά αναλαμβάνοντας σημαντικά έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Καθώς μάλιστα οι παίκτες στη διεθνή αγορά, που μπορούν να κατασκευάσουν απαιτητικά έργα θαλάσσιων διασυνδέσεων, είναι μετρημένοι, η Cenergy έχει καταφέρει στα 4 χρόνια της ύπαρξής της να έχει εισέλθει σε ένα κλειστό κλαμπ καταξιωμένων και εξειδικευμένων εταιρειών του κλάδου των απαιτητικών κατασκευής υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ