Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Νοε-2020 15:11

  Cenergy: Σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans

  Cenergy: Σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:59

  Σε διαπραγματεύσεις με τον γαλλικό όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων βρίσκεται η Cenergy.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Cenergy σε απαντητική της επιστολή προς την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς "Με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Εταιρία είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.

  Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία".

  Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Viohalco όπου αναφέρει: "Σε απάντηση επιστολής της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε συνέχεια άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο, η Viohalco SA (η Εταιρία) δηλώνει τα ακόλουθα: Η Εταιρία με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η θυγατρική της Εταιρίας, Cenergy Holdings SA, είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο. Η Εταιρία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στην ανωτέρω διαδικασία".

  Η μετοχή τόσο της Βιοχάλκο όσο και της Cenergy ξεκίνησαν και πάλι να διαπραγματεύονται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Cenergy στο χρηματιστήριο του Βελγίου. 

  Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί γύρω στις 11.30 ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιρειών Cenergy και Viohalco. 

  Μέχρι λίγο πριν τις 11:00 η μετοχή της Βιοχάλκο σημείωνε απώλειες 0,73% στα 3,41 ευρώ, ενώ η μετοχή της Cenergy υποχωρούσε κατά 3,39% στα 1,71 ευρώ.

  Εκτός διαπραγμάτευσης έχει τεθεί η μετοχή της Cenergy και στο Euronext. 

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΧΑΕ "Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα 12 Νοεμβρίου 2020, η διαπραγμάτευση των μετοχών και παραγώγων των εταιριών  VIOHALCO SA/NV και CENERGY HOLDINGS S.A., εν αναμονή ανακοινώσεων των εταιριών".

  Η Nexans είναι γαλλική εταιρεία που εκτός από καλώδια, προσφέρει στους πελάτες της μια πλήρη υπηρεσία που αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για να μεγιστοποιήσει την απόδοση και την αποδοτικότητα των σημαντικών assets τους.

  Ο όμιλος σχεδιάζει λύσεις και υπηρεσίες σε όλη την αξιακή αλυσίδα σε τέσσερις βασικούς επιχειρηματικούς τομείς: κτήρια και επιφάνειες, υψηλή τάση και projects, τηλεπικοινωνίες και δεδομένα, δίκτυα τηλεπικοινωνίας, και βιομηχανία και λύσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ