Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Νοε-2020 19:14

  H Forthnet και επίσημα μέλος της United Group - Προχωρά η Δημόσια Πρόταση για το 100%

  Forthnet: Ανθεκτικό EBITDA στο 6μηνο παρά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέλος της United Group είναι και επίσημα η Forthnet με τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο να ανακοινώνει ότι το ποσοστό του στην ελληνική εταιρεία φτάνει το 80% και στο τέλος της χρονιάς με την μετατροπή των ομολογιών που κατέχει θα φτάσει περίπου το 85%. 

  Πλέον η United Group αναμένεται να προχωρήσει σε Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για τις υπόλοιπες μετοχές της Forthnet, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021. 

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της United Group, αν το ποσοστό της φτάσει το 90% η United Group θα προχωρήσει στην αγορά του συνόλου των μετοχών της Forthnet, είτε μέσω της Δημόσιας Πρότασης είτε ασκώντας το δικαίωμα squeeze out των υπολοίπων μετόχων. 

  Σημειώνεται πως αυτή είναι η τρίτη μεγάλη εξαγορά της United Group, συμφερόντων BC Partners, μέσα σε ένα χρόνο. Είχε προηγηθεί η εξαγορά της Tele2 στην Κροατία και της Vivacom στη Βουλγαρία. Οι παραπάνω συναλλαγές αναμένεται να αυξήσουν τα pro forma έσοδα του ομίλου στα επίπεδα του 1,7 δισ. ευρώ. 

  Σημειώνεται πως για τις 11 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση που θα εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

  "Έχουμε φιλόδοξα σχέδια για την εταιρεία που θα θέσουμε σε εφαρμογή με τη νέα διοικητική ομάδα. Η Nova έχει μια ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και εντοπίζουμε μεγάλες προοπτικές για την εν λόγω επιχείρηση. Έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε στην ελληνική αγορά περισσότερο περιεχόμενο και περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας στην ψυχαγωγία και τα αθλήματα. Πιστεύουμε ότι εφαρμόζοντας την εξειδίκευσή μας σε τομείς όπως το περιεχόμενο και τη τεχνολογία, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών που παρέχουμε, θα μπορέσουμε να δώσουμε μια νέα κορυφαία εμπειρία χρήσης και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσεις”, σχολιάζει στην ανακοίνωση η Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος της United Group. 

  K. Κετσιετζής

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ