Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Νοε-2020 07:39

  Κέρδη στην πλάτη της Creta Farms σημείωσε η Υφαντής

  Κέρδη στην πλάτη της Creta Farms σημείωσε η Υφαντής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Η αλλαντοβιομηχανία Υφαντής, αναδεικνύεται στους μεγάλους κερδισμένους της περσινής κατάρρευσης της Creta Farms, πετυχαίνοντας αύξηση πωλήσειων 13,26% σε επίπεδο μητρικής και 11,18% σε επίπεδο ομίλου. 

  Αποτέλεσμα ο ενοποιημένος τζίρος της -σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται μαζί με τη μητρική 15 εταιρείες-, να ανέλθει στα 159,554 εκατ. ευρώ και στα 100,754 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής. Αύξηση 6,41% σε επίπεδο ομίλου και 8,37% στη μητρική εμφάνισε ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 23,7% στον όμιλο και 43,87% στη μητρική.

  Σε ό,τι αφορά στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 8,32% στα 11,855 εκατ. ευρώ στον όμιλο ενώ ενισχύθηκαν της μητρικής κατά 16,86% ανερχόμενα στα 6,958 εκατ. ευρώ.

  Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 2,7 εκατ. ευρώ από 3,688 εκατ. ευρώ εν αντιθέσει με τα καθαρά κέρδη της μητρικής που αυξήθηκαν στα 2,119 εκατ. ευρώ από 1,728 εκατ. ευρώ.   

  Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας προέβλεπε περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών της και της λειτουργικής της κερδοφορίας. Όμως με την εμφάνιση του COVID-19 σε συνδυασμό με τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας, δημιουργήθηκε έντονο κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη σχεδόν του συνόλου των επιχειρήσεων εντός και εκτός Ελληνικής επικράτειας, αναφέρει στις οικονομικές της καταστάσεις. 

  Μέχρι στιγμής πάντως η πανδημία δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία της. Καθώς δεν υπήρξε αναστολή της λειτουργίας τους, απώλεια εσόδων ή περιορισμός της ρευστότητας, σημειώνει η διοίκηση της η οποία επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί με ακρίβεια ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην παγκόσμια και στην ελληνική οικονομία και να προσδιοριστούν αυτές που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση στην λειτουργία, την χρηματοοικονομική επίδοση και την οικονομική θέση της εταιρείας και του ομίλου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ