Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Νοε-2020 07:41

  Πιο κοντά από ποτέ σε οριστική συμφωνία με τους ομολογιούχους η Folli

  Πιο κοντά από ποτέ σε οριστική συμφωνία με τους ομολογιούχους η Folli
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Ενδεχομένως η Folli Follie, υπό τη διορισμένη από τη δικαιοσύνη διοίκηση του Γ. Σάμιου, να αφήνει πίσω τα χειρότερα. Χθες, η εταιρεία προχώρησε στη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης συναίνεσης προς τους κατόχους των εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων 249,5 εκατ. ευρώ, των ομολόγων Swissbond 139 εκατ. ευρώ (150 εκατ. ελβετικών φράγκων), όπως και των ομολόγων "Schuldschein”, ποσού 51 εκατ. ευρώ.

  Απαιτήθηκε να μεσολαβήσουν πολύμηνες τηλεδιασκέψεις με ομολογιούχους από τέσσερις χώρες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας εξυγίανσης, βάσει των άρθρων 106 β, δ του πτωχευτικού δικαίου.

  Ως εκ τούτου, ομολογιούχοι και Folli Follie κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού και αυτό μένει να επικυρωθεί στη γενική συνέλευση που έχει οριστεί να λάβει χώρα στις 9 Δεκεμβρίου. Λίγες ημέρες πριν, στις 6 Δεκεμβρίου εκπνέει η προσωρινή διαταγή που έχει λάβει από τη δικαιοσύνη η εταιρεία για την απαγόρευση λήψης μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης και ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της.

  Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν δημιουργεί προβληματισμό στη διοίκηση της εταιρείας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Με τα δεδομένα αυτά, την αναμενόμενη έγκριση από τους ομολογιούχους του σχεδίου εξυγίανσης θα διαδεχτεί η υποβολή, προς επικύρωση, της οριστικής συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

  Με στόχο την πρόσθετη χρηματοδότηση και εξασφάλιση των ομολογιούχων θα εκδοθεί ένα νέο ομόλογο πενταετούς διάρκειας, ενώ θα δημιουργηθούν, υπό τον όμιλο Folli Follie, δύο νέες εταιρείες.

  Η Asset Co που θα ελέγχεται κατά 100% από τους ομολογιούχους και  θα περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία της Folli Follie και η OpsCo που θα αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας και θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τους ομολογιούχους, με το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει στους παλαιούς μετόχους της εταιρείας.  

  H Folli Follie έχει εξασφαλίσει και ενδιάμεση χρηματοδότηση, ύψους 13 εκατ. ευρώ, από το θεσμικό fund Arena, με τα κεφάλαια να είναι απαραίτητα ωσότου η εταιρεία ολοκληρώσει την αναδιάρθρωσή της.

  Κι αυτό δεδομένου ότι θα καθυστερήσει σημαντικά η αποδέσμευση χρημάτων συνολικού ποσού, ύψους 5 εκατ. ευρώ, τμήμα των οποίων έχει δεσμευτεί από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με μέρισμα θυγατρικής της Folli Follie στη Βουλγαρία.

  Η καθυστέρηση σχετίζεται και με το γεγονός ότι η εξέταση των σχετικών υποθέσεων –αφορούν τα αιτήματα στη Δικαιοσύνη της Folli Follie για άρση της δέσμευσης των κεφαλαίων– έχει ανατεθεί σε νέους εισαγγελείς.

  Πέραν της αναδιάρθρωσής της, η Folli Follie δίνει έμφαση στην ενίσχυση των εμπορικών της συνεργασιών, πεδίο στο οποίο θα υπάρξει κινητικότητα το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

  Εν τω μεταξύ, χθες, λίγες ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης συναίνεσης προς τους ομολογιούχους, έγινε γνωστό ότι επιβλήθηκε συντηρητική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένων τόκων υπερημερίας διετίας, σε μία ακόμη θαλαμηγό του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, την Ginger Aegean.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ