Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Νοε-2020 13:07

  Προς παράταση οι διαπραγματεύσεις MIG - CVC για τη Vivartia

  Προς παράταση οι διαπραγματεύσεις MIG - CVC για τη Vivartia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Προς παράταση φαίνεται ότι οδηγούνται οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις της MIG με το CVC για τη Vivartia, η περίοδος των οποίων λήγει τυπικά την ερχόμενη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, όπως εκτιμούν τραπεζικές πηγές. Το αν και πόσο έξτρα χρόνο θα ζητήσει το CVC θα το μάθουμε σίγουρα πριν την 6η Νοεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, αν το CVC ζητήσει παράταση των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, -κάτι που συμβαίνει συχνά σε τέτοια deal-, το αίτημα αυτό θα πρέπει να εγκριθεί και από το διοικητικό συμβούλιο της MIG. 

  Γιατί όμως χρειάζεται έξτρα χρόνος; Όπως είχε γράψει πριν από λίγες ημέρες το Capital.gr σε σχετικό του άρθρο υπήρχαν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις του επενδυτικού κεφαλαίου με τις Τράπεζες. Με βασικότερο εξ αυτών, το τίμημα που προσφέρει και συγκεκριμένα τα κεφάλαια που προτίθεται να "ρίξει” το CVC στον κλάδο της εστίασης ο οποίος βρίσκεται, λόγω και της τρέχουσας κατάστασης που βιώνει η αγορά, σε δύσκολη θέση. 

  Τραπεζικές πηγές ανέφεραν στο Capital.gr πως το CVC, με βάση την τρέχουσα πρότασή του, προσφέρει 175 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Vivartia (η MIG ελέγχει το 92% και το υπόλοιπο η Τρ. Πειραιώς), περί τα 30 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του κλάδου της εστίασης, ενώ ζητά επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει ο όμιλος τροφίμων προς τις Τράπεζες. Οι Τράπεζες από την πλευρά του ζητούν από το επενδυτικό κεφάλαιο να ρίξει περισσότερα χρήματα στην εστίαση. 

  Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου VIVARTIA την 31η Δεκεμβρίου του 2019, άγγιζαν τα 424,222 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 374,180 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και 50,042 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ