Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Οκτ-2020 11:54

  Τρ. Πειραιώς: Δεν υπάρχει καμιά εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

  Τρ. Πειραιώς: Δεν υπάρχει καμιά εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεν υπάρχει καμία εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς με την οποία απαντά σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα, τονίζει ότι έχει συνολικό δείκτη κεφαλαίων 16,1% έναντι εποπτικής απαίτησης 11,25%.

  Επιπλέον, η Τράπεζα χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν  ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμά ότι απαιτείται ΑΜΚ €2 δισ.,  επικαλούμενη σχετική ενημέρωση από το Ταμείο. 

  Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του ανακοίνωση το ΤΧΣ ανέφερε πως ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, είναι ενήμερο για το σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας σχετικά με τη σταθερή βελτίωση του οργανικού της αποτελέσματος και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Τράπεζας.

  Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα, αν και  όπως σημείωνε αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της. 

  Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα χθες είχε γίνει γνωστό ότι έχει κατατεθεί πρόταση από τους 3 μεγαλύτερους μετόχους (Τζον Πόλσον, Αριστοτέλη Μυστακίδη και fund Bienville) για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 800 εκατ., κάτι που επηρέασε και την τιμή της μετοχής στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, η οποία στη συνεδρίαση της Δευτέρας κατέγραψε πτώση 24,26%. 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ