Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Οκτ-2020 20:28

  ΤΧΣ: Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς

  ΤΧΣ: Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, είναι ενήμερο για το σχέδιο μετασχηματισμού της Τράπεζας σχετικά με τη σταθερή βελτίωση του οργανικού της αποτελέσματος και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Τράπεζας.

  Τα παραπάνω αναφέρει το ΤΧΣ σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Τράπεζας Πειραιώς ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα.

  Το Ταμείο, σημειώνει παράλληλα, ότι παραμένει επικεντρωμένο στο θεσμικό του ρόλο, δηλ. την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος συμβάλλοντας στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς και στη διευκόλυνση της μετάβασης των συστημικών τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα. Σε αυτή τη βάση, το Ταμείο συνεργάζεται ενεργά με όλες τις συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της συζήτησης και υποστήριξης των σχεδίων τους για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους και της κερδοφορίας τους.  

  Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι ένας ισχυρός και υγιής τραπεζικός τομέας αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της  πραγματικής οικονομίας και εργαλείο κλειδί στην προσπάθεια  να ξεπεραστούν οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, τις οποίες επιδεινώνει η πανδημία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ