Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Οκτ-2020 08:03

  Πιέζει ο χρόνος για τη διάσωση της Folli Follie, περιθώριο έως 6 Δεκεμβρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  "Δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια του χρόνου για την εξυγίανση της Folli Follie. Η ημερομηνία ορόσημο είναι πλέον η 6η Δεκεμβρίου, οπότε λήγει η προστασία από τους πιστωτές,  στο πλαίσιο του αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 106 α".

  Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση της συνεργασίας του Ομίλου FFG με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σάμιος, ανέφερε πως για να αποφευχθεί ο κίνδυνος θα πρέπει έως τότε, οριστικά και αμετάκλητα, να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαδικασίας, ήτοι να έχει επικυρωθεί η συμφωνία εξυγίανσης από τους ομολογιούχους και να έχει κατατεθεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

  Όπως τόνισε, τα περιθώρια είναι πλέον στενά και το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία και να δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση σε συναίνεση των ομολογιούχων (launch consent solicitation).

  Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εγχείρημα της διάσωσης, σημειώνοντας πως "είμαστε πολύ κοντά, πιστεύω την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι θετικό".

  Σε ερώτηση του Capital.gr. για τη σημαντική καθυστέρηση που πλέον καταγράφεται για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας μα τους συμβούλους και τους ομολογιούχους, ο κ. Σάμιος τόνισε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά περίπλοκη συμφωνία στην οποία εμπλέκονται πολλές και διαφορετικές πλευρές, ενώ τα διάφορα νομικά και τεχνικά θέματα δυσκολεύουν εξαιρετικά τη διαδικασία.

  Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί στους συμβούλους που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, οι οποίοι, όπως είπε, εγείρουν διαρκώς νέα ζητήματα που αφορούν κυρίως στις αμοιβές τους και στον τρόπο που αυτές θα διασφαλισθούν.

  "Αν και δεν έχουμε το πάνω χέρι σε αυτή τη διαπραγμάτευση, η συμφωνία δεν μπορεί να μην κλείσει διότι όλες οι πλευρές έχουν κάτι σοβαρό να χάσουν", ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως παρά τις δυσκολίες, δίδεται μάχη από την καινούρια διοίκηση για να υπάρξει οριστική εξυγίανση.

  Γεώργιος Σάμιος Folli Follie
  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Folli Follie, Γ. Σάμιος

  Ενδιάμεση χρηματοδότηση

  Ο CEO της Folli Follie αποσαφήνισε, πάντως, πως η ενδιάμεση χρηματοδότηση που επιδιώκει να εξασφαλίσει η FF για να καταστεί το εγχείρημα της διάσωσης βιώσιμο, θα πρέπει να υπολογίζεται στα 14 εκατ. ευρώ.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., ως εγγύηση για την εξασφάλιση κεφαλαίων προτάθηκαν περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα της εταιρείας, του κτιρίου που στέγαζε το "Μινιόν" (σ.σ. ιδιοκτησίας της εταιρείας) συμπεριλαμβανομένου, που δεν έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

  Η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης θα επιτρέψει αφενός η εταιρεία να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στο (σημαντικό) χρονικό διάστημα μέχρι την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, αφετέρου να εξασφαλίσει νέες συμφωνίες διανομής προϊόντων ένδυσης για το δίκτυο της.

  Plan B;

  Η αγωνία για την επίτευξη συμφωνίας δεν έμεινε, πάντως, ασχολίαστη από τον επικεφαλής της εταιρείας ο οποίος κρατά το πηδάλιο της Folli Folli από τον Ιανουάριο του 2019. "Και άλλες φορές είχαμε δει φως, όμως μας το έσβησαν στη συνέχεια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάμιος.

  Για το λόγο αυτό, παραδέχθηκε πως η διοίκηση έχει επεξεργαστεί εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία με τους ομολογιούχους. Σε αυτές, δεν περιλαμβάνεται, όμως, το ενδεχόμενο συντεταγμένης χρεοκοπίας. "Δεν σκεφτόμαστε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θεωρώ πως θα υπάρξει συμφωνία με τους ομολογιούχους παρά τα στενά χρονικά όρια".

  Restart

  Έχοντας υπογράψει νέες εμπορικές συμφωνίες με μεγάλους οργανισμούς όπως με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, την Intersport του ομίλου Fourlis αλλά και με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο κ. Σάμιος δηλώνει αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της Folli Follie και για την προσπάθεια να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη της αγοράς.

  "Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη οργανισμών ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια απογαλακτισμού από τα παλιό καθεστώς", σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στη σημαντική εμπορική συνεργασία, διάρκειας 1+1 έτους, με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, συμπλήρωσε: "Μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του ο Ολυμπιακός, παρ’ ότι η εταιρεία είχε ακόμη εκκρεμότητες με το παλαιό καθεστώς" (σ.σ. την οικογένεια Κουτσολιούτσου).

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ήδη τα Factory Outlet έχουν "παρουσία" στα matrix του "Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας" που χρησιμοποιεί ως έδρα η ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ θα δημιουργηθούν cornershop με είδη της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού αρχικά στο Factory Outlet της Πειραιώς και στη συνέχεια στο Factory Outlet του Αεροδρομίου.

  Ο κ. Σάμιος ανέφερε πως η πρώτη αντίδραση του καταναλωτικού κοινού ήταν θετική, αναδεικνύοντας την έμφαση που δίνει η εταιρεία στο αθλητικό ένδυμα.

  Ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που έχει κερδίσει η νέα διοίκηση, παρά το τεράστιο πλήγμα που έχει υποστεί το βασικό brand της εταιρείας, αποτελεί η καλή συνεργασία που συνεχίζει να διαθέτει με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που στεγάζονται τα καταστήματα της Folli-Follie, ανέφερε ο κ. Σάμιος, τονίζοντας πως εξακολουθούν να εκμισθώνουν τους χώρους τους αφού πληρώνονται κανονικά.

  Επιπρόσθετα, ανέφερε πως οι φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις εξοφλούνται κανονικά καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές. Τέλος, για το ενδεχόμενο να αναλάβει την αντιπροσώπευση διεθνών οίκων ξανά, ο κ. Σάμιος ανέφερε ότι είναι πρώιμη μια τέτοια συζήτηση, ωστόσο είπε πως γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

  nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  Τι συμβαίνει με τη συμφωνία Folli Follie και ομολογιούχων;

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ