Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Οκτ-2020 08:36

  Τι ψάχνουν οι Epsilon Net και Space Hellas στη Singular Logic (upd)

  Τι ψάχνουν οι Epsilon Net και Space Hellas στη Singular Logic (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:30

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Ως αναγγελία ενός προαναγγελθέντος θανάτου ήρθε η χθεσινή ανακοίνωση της MIG για τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την… αγνώστων λοιπών στοιχείων βρετανική εταιρεία Nexum Holdings Limited (Sky Box) και την έναρξη των συζητήσεων με το σχήμα που είχε υποβάλλει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά. Την απόφαση αυτή την είχε λίγο πολύ προαναγγείλει η ίδια η διοίκηση της MIG κατά την τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 4 Σεπτεμβρίου.

  Αντίθετα, όμως, έκπληξη προκάλεσε η αποχώρηση της Entersoft από την αρχική τριάδα των υποψήφιων αγοραστών που σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποβάλλει προσφορά ύψους 18 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική της MIG. Έτσι, οι συζητήσεις ξεκινούν με την εναπομείναντες, δηλαδή την Epsilon Net και την Space Hellas.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση της Entersoft αποδίδεται στην επανεξέταση της επενδυτικής της στρατηγικής και όχι σε κάποια διαφωνία με τις άλλες δύο εταιρείες. Οι Epsilon Net και Space Hellas παραμένουν στο παιχνίδι χωρίς να μεταβάλλουν την προσφορά τους, παρά την απώλεια της μιας εταιρείας

  Μάλιστα, όπως σημειώνουν έμπειρα στελέχη της αγοράς η αποχώρηση της Entersoft ξεκαθαρίζει περαιτέρω το τοπίο, καθώς στο σχήμα συμμετέχουν πλέον δύο εταιρείες με ξεχωριστές δραστηριότητες που βρίσκουν εφαρμογή στο πεδίο δράσης της Singular Logic.

  Από την μια η Epsilon Net θα ενισχύσει το πελατολόγιο της και τα διαθέσιμα προϊόντα στο κομμάτι του επιχειρηματικού λογισμικού (ERP, συστήματα μισθοδοσίας και λογιστικής) και από την άλλη το ενδιαφέρον της Space Hellas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής και επικοινωνιών (system integration) για λογαριασμό πελατών από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

  Σε επικοινωνία του Capital.gr με τη διοίκηση της Entersoft, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επιβεβαίωσε πως η αποχώρηση της από το σχήμα οφείλεται στην επανεξέταση της στρατηγικής της, η οποία όμως παραμένει προσανατολισμένη στην εξαγορά μικρότερων επιχειρήσεων ή δραστηριοτήτων πάνω στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού.

  Μια τέτοια εξαγορά, εξάλλου, ανακοίνωσε και σήμερα η εταιρεία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κοτζαμανίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει την αγορά κάποιας δραστηριότητας της Epislon Net αν και εφόσον οι νέοι ιδιοκτήτες κρίνουν πως δεν ταιριάζει στα δικά τους επενδυτικά σχέδια.

  Τι ακολουθεί

  Μέσα στις επόμενες ημέρες οι Epsilon Net και Space Hellas θα κληθούν να υπογράψουν με τη MIG συμφωνία αγοραπωλησίας (Sales and Purchase Agreement -SPA) και να καταβάλλουν την καθορισμένη προκαταβολή.

  Στη συνέχεια θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία της Singular Logic για να διενεργήσουν τον οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence), από τον οποίο θα εξαρτηθεί το τελικό τίμημα της εξαγοράς.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του σχήματος, στόχος είναι οι διαδικασίες να τρέξουν γρήγορα και να υπάρξει τελική συμφωνία μέσα στον Νοέμβριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ