Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 14:09

  Θέμα χρόνου το σχέδιο εξυγίανσης, εκτιμά η διοίκηση της Folli Follie

  Θέμα χρόνου το σχέδιο εξυγίανσης, εκτιμά η διοίκηση της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την εκτίμηση ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας είναι εφικτό να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας και, ΕΙ δυνατόν, να πραγματοποιηθεί και η πρόσκληση συναίνεσης προς του ομολογιούχους εξέφρασε η διοίκηση της Folli Follie.

  Ο Γιώργος Σάμιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Folli Follie, ανέφερε στο πλαίσιο της εξ αναβολής Γενικής συνέλευσης των μετόχων για τη χρήση 2018, πως εντός των επόμενων ημερών είναι δυνατόν να υποβληθεί το σχέδιο εξυγίανσης στους ομολογιούχους. Παράλληλα, σημείωσε πως οι δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων της εταιρείας και η κρίση λόγο COVID που επέδρασε στις πωλήσεις δυσκόλεψαν την κατάσταση. Πλην, εκτίμησε πως στην τρέχουσα χρήση η οικονομική εικόνα της εταιρείας θα είναι βελτιωμένη.

  "Ελπίζουμε με την αποφασιστικότητά μας, το σχέδιο και τη συνεισφορά όλων θα επιτύχουμε το στόχο μας για τη Folli Follie, δυσαρεστώντας όσους ίσως εργάζονται ενάντια σε αυτή την πρόθεσή μας", τόνισε με νόημα ο κ. Σάμιος.

  Όπως αναφέρθηκε, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης που κρίνεται απόλυτα απαραίτητη για το επόμενο διάστημα, κάτι που έχει αναδείξει το Capital.gr σε δημοσιεύματά του.

  Ο κ. Σάμιος τόνισε πως η παρούσα διοίκηση κλήθηκε να "καθαρίσει" ότι δεν λειτουργούσε σωστά στην εταιρεία και ταυτόχρονα να δουλέψει για να στηθεί καλύτερα σε υγιή βάση η επόμενη ημέρα για την νέα FF. "Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο έργο, παλεύουμε με θεούς και δαίμονες", είπε χαρακτηριστικά., σημειώνοντας παράλληλα πως "προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το δυνατό κομμάτι της εταιρείας αλλά συχνά αισθανόμαστε ότι προσπαθούμε μόνοι μας".

  Assets 5 εκατ.ευρώ δεσμευμένα

  Ο κ. Σάμιος αποκάλυψε πως κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία αξίας 5 εκατ. ευρώ παραμένουν δεσμευμένα (σ.σ. μερος των οποίων, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες). Εάν αυτά είχαν αποδεσμευτεί, σημειώθηκε, η εταιρεία θα μπορούσε να βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πλευράς ρευστότητας.

  Εξήγησε ότι η καθυστέρηση στην τελική συμφωνία με τους ομολογιούχους οφείλεται σε ένα βαθμό και στη δυσπιστία που αποτυπώνεται από τρίτες πλευρές που αφορούν στο σκέλος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Σημειώνεται ότι επί του παρόντος υπάρχει επί τάπητος πρόταση για εξασφάλιση χρηματοδότησης από επενδυτικό σχήμα με εγγύηση, μεταξύ άλλων, το κτίριο που στέγαζε το "Μινιόν", ιδιοκτησίας της εταιρείας, το οποίο δεν έχει δεσμευτεί όπως άλλα ακίνητα της εταιρείας.

  "Δεν έχουμε πρόθεση να βάλουμε στο 106βδ ένα κέλυφος. Θέλουμε η εταιρεία να βρίσκεται ήδη σε πορεία εξυγίανσης. Άρα πρέπει να κινηθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση με τους συμβούλους μας και όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές". Τόνισε πως η εταιρεία καταφέρνει να επιβιώνει μέχρι σήμερα χωρίς ούτε ένα σεντ επιπλέον χρηματοδότησης, κάτι που αποτελεί άθλο.

  Εκτίμησε ότι η ενδιάμεση χρηματοδότηση μπορεί να αποτελείται και από εξωτερική πηγή και από τους ίδιους τους ομολογιούχους, χρειάζεται όμως το μέρος που θα αναλάβει την ενδιάμεση χρηματοδότηση, να προχωρήσει στους απαιτούμενους νομικούς και οικονομικούς ελέγχους οι οποίοι απαιτούν χρόνο.

  Εκτός απροόπτου, την ερχόμενη εβδομάδα να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να γίνει και το launching (πρόσκληση συναίνεσης) της διαδικασίας.

  Η PwC ελεγκτής

  Στην εξ αναβολής τακτική γενική συνέλευση για τη χρήση 2018 της Folli Follie, όπως αναμενόταν λόγω της σχετικής εισήγησης του ΔΣ, εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις, αλλά δεν εγκρίθηκε η συνολική διαχείριση της εταιρείας για την εν λόγω χρήση και η απαλλαγή των μελών του ΔΣ από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της εταιρείας, μεταξύ άλλων θεμάτων.

  Το ΔΣ προχώρησε στην εισήγηση αυτή "λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που αναφέρονται στην δημοσιευθείσα Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσεως 2018 και ιδίως στα γεγονότα που περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση του ΔΣ, τις εκκρεμείς αξιώσεις εις βάρος πρώην στελεχών της Εταιρείας, καθώς και τις εν εξελίξει δικαστικές έρευνες και τον συνεχιζόμενο έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από την PricewaterhouseCoopers ΑΕ”. Περαιτέρω, και άλλα θέματα της ημερήσιας ατζέντας δεν υπερψηφίστηκαν, καθώς υπήρξε σχετική εισήγηση του ΔΣ.

  Σημειώνεται ότι η PwC ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2019 για την εταιρεία. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει δημοσιοποιήσει μη ελεγμένα οικονομικά στοιχεία για την εν λόγω χρήση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ