Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 08:24

  Γιατί καθυστερεί η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie

  Γιατί καθυστερεί η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στον απόηχο της απόφασης προφυλάκισης των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, η συμφωνία εξυγίανσης της χειμαζόμενης Folli Follie συνεχίζει να βρίσκεται επί τάπητος. Το ζήτημα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης παραμένει το κύριο αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών που εργάζονται για την εν λόγω συμφωνία.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., οι αρχικές προβλέψεις για δημοσιοποίηση της πρόσκλησης σε συναίνεση προς τους ομολογιούχους επί του αναθεωρημένου σχεδίου εξυγίανσης μέσω υπαγωγής στα άρθρα 106β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα της χειμαζόμενης εταιρείας έχει προ πολλού ανατραπεί.

  Η επιδημία του Covid-19 έχει ανατρέψει τα δεδομένα ως προς τις εμπορικές επιδόσεις της εταιρείας και η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης μέχρι την θέση σε ισχύ της συμφωνίας καθίσταται επιτακτική.

  Η αποτίμηση του "Μινιόν" 

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση αυτής της χρηματοδότησης συνεχίζονται και αποτελούν τη μόνη σοβαρή εκκρεμότητα για να προχωρήσει η συμφωνία.

  Ως εγγύηση για την εξασφάλιση κεφαλαίων έχουν προταθεί περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα της εταιρείας, του "Μινιόν” συμπεριλαμβανομένου, που δεν έχουν δεσμευτεί από την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα. Το ζήτημα, ωστόσο, της αποτίμησης του "Μινιόν” παραμένει στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων.

  Σε κάθε περίπτωση ζητούμενο είναι να κλείσει η συμφωνία που έχει χαρακτηριστεί ως μονόδρομος για εταιρεία και ομολογιούχους. Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, όταν τελικά δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση και η συμφωνία εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, θα υποβληθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προς επικύρωση. Αναμένεται επίσης να ζητηθεί και η έγκριση από τη ΓΣ της εταιρείας.

  Εν τω μεταξύ, σήμερα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση των μετόχων (στις 12.00) και η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων (στις 14.00) για την εταιρική χρήση 2019. Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην εξ αναβολής ΓΣ είναι η έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 2018 και η έγκριση της συνολικής διαχείρισης της εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 2018 και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της εταιρείας.

  Η εισήγηση του ΔΣ είναι να μην εγκριθεί η συνολική διαχείριση της εταιρείας για την εν λόγω χρήση και να μην απαλλαγούν τα μέλη του ΔΣ από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της εταιρείας.

  Το ΔΣ προχωρά στην εισήγηση αυτή "λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που αναφέρονται στην δημοσιευθείσα Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσεως 2018 και ιδίως στα γεγονότα που περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση του ΔΣ, τις εκκρεμείς αξιώσεις εις βάρος πρώην στελεχών της Εταιρείας, καθώς και τις εν εξελίξει δικαστικές έρευνες και τον συνεχιζόμενο έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από την PricewaterhouseCoopers ΑΕ”. Επίσης προτείνεται να δοθεί έγκριση για της καταβληθείσες αμοιβές και αποζημιώσεις σε μέλη του ΔΣ κατά την χρήση 2018

  Επίσης, η PwC έχει προταθεί στην εξ αναβολής ΓΣ ως η ελεγκτική εταιρεία για την οικονομική χρήση 2019. Για το λόγο αυτό στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων για την εταιρική χρήση 2019 που θα ακολουθήσει, το ΔΣ έχει εισηγηθεί την αναβολή της συζήτησης και λήψης απόφασης για την έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 2019. Υπενθυμίζεται πως στις 7/8/2020 ανακοινώθηκαν τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2019.

  Διαβάστε ακόμη:

  Folli-Follie: Στους ομολογιούχους το "μπαλάκι" για τη συμφωνία εξυγίανσης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ