Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Αυγ-2020 09:09

  Folli-Follie: Στους ομολογιούχους το "μπαλάκι" για τη συμφωνία εξυγίανσης

  Folli-Follie: Στους ομολογιούχους το "μπαλάκι" για τη συμφωνία εξυγίανσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην πλευρά των ομολογιούχων πιστωτών βρίσκεται πλέον το "μπαλάκι" για τη σωτηρία της Folli Follie, καθώς η διοίκηση της εταιρείας έχει πλέον ολοκληρώσει το σύνολο των προβλεπόμενων ενεργειών προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση τους στο αναθεωρημένο σχέδιο εξυγίανσης μέσω υπαγωγής στα άρθρα 106β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

  Οι αρχικές προβλέψεις για το χρόνο δημοσιοποίησης της πρόσκλησης σε συναίνεση προς τους ομολογιούχους δεν επιβεβαιώθηκαν αφού κάθε φορά η σχετική προθεσμία (ακόμη και αυτές που προβάλλονταν από κάποιες πλευρές ως βέβαιες) λάμβανε ατύπως παράταση. Η διοίκηση και οι σύμβουλοι της FF συνεχίζουν να αναμένουν την οριστική αποδοχή επί των τελικών όρων της συμφωνίας εξυγίανσης, έχοντας πλήρως συνεργαστεί με την πλευρά των ομολογιούχων, ώστε στη συνέχεια να εκκινήσει η διαδικασία δημοσιοποίησης του consent solicitation.

  Τα περιθώρια έχουν πλέον εξαντληθεί, διαμηνύουν πηγές με γνώση των εξελίξει διεργασιών που ευσχήμως αποδίδουν την καθυστέρηση σε "γραφειοκρατικούς λόγους" από την πλευρά των συμβούλων των ομολογιούχων. Πλέον, όμως, είναι επιτακτική η διευθέτηση των λεπτομερειών που απομένουν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Η νέα διοίκηση της FF με τη στήριξη των εργαζομένων όλους αυτούς τους μήνες πραγματοποίησε μια εργώδη προσπάθεια έχοντας καταφέρει μεταξύ άλλων να "κλείσει" παρελθούσες οικονομικές χρήσεις, να περάσει από τακτικούς και έκτακτους οικονομικούς ελέγχους και να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τους συμβούλους των ομολογιούχων πιστωτών.

  Σεπτέμβριος ο νέος στόχος

  Σε κάθε περίπτωση ζητούμενο είναι να κλείσει η συμφωνία που έχει χαρακτηριστεί ως μονόδρομος για εταιρεία και ομολογιούχους. Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., όταν τελικά δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση και η συμφωνία εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, θα υποβληθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προς επικύρωση. Αναμένεται επίσης να ζητηθεί και η έγκριση από τη ΓΣ της εταιρείας. Με βάση το χρόνο που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση όλων αυτών των προϋποθέσεων, εκτιμάται ότι η υποβολή αιτήματος υπαγωγής στα άρθρα 106 β,δ θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.

  Η ένταξη της Folli Follie στην διαδικασία εξυγίανσης θα καταστήσει δυνατή την αναδιάρθρωση του χρέους της, κάτι που θα επιτρέψει τη λειτουργική ανάκαμψη και την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε υγιή πλέον βάση.

  Την ίδια στιγμή, κινητικότητα καταγράφεται σε νομικό επίπεδο αναφορικά με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τα πεπραγμένα της ασιατικής θυγατρικής FF Group Sourcing που πλέον τέθηκε σε εκκαθάριση, μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν το περιβόητο "γύρω-γύρω όλοι" των πλαστών παραστατικών και τζίρων που φούσκωναν τα μεγέθη της FF. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται ξανά η υπόθεση του εμβάσματος των 10 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της εταιρείας Landocean Industrial Limited η οποία δε πραγματοποιήθηκε.

  Σημειώνεται πως ήδη έχουν ασκηθεί αγωγές από τη Folli Follie κατά των διευθυντών (directors), του τοπικού οικονομικού διευθυντή και των ορκωτών ελεγκτών που υπέγραφαν τις οικονομικές καταστάσεις της FF Group Sourcing Limited, για τη διεκδίκηση αποζημίωσης αναφορικά με τους αχρεωστήτως καταβληθέντες φόρους, ύψους 78,7 εκατ. δολαρίων, τους οποίους ο υπο-Όμιλος APAC κατέβαλε λόγω δήλωσης πλασματικών κερδών προς τις φορολογικές αρχές του Χονγκ Κονγκ.

  Διαβάστε ακόμη:

  *Folli Follie: Ζημιές 121 εκατ. ευρώ στη χρήση 2019

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ