Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Σεπ-2020 07:57

  Epsilon Net - Entersoft - Space: Γιατί εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει η Singular Logic

  Epsilon Net - Entersoft - Space: Γιατί εξακολουθεί να μας ενδιαφέρει η Singular Logic
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Το ενδιαφέρον τους για τη Singular Logic επιβεβαιώνουν στο Capital.gr οι επικεφαλής των εταιρειών Epsilon Net, Entersoft και Space Hellas, καθώς όπως φαίνεται οι συνομιλίες με την εταιρεία Nexum Holdings Limited (Sky Box), που είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής στον σχετικό διαγωνισμό, οδεύουν σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σε αδιέξοδο.

  "Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε μια επίσημη πρόσκληση για να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις”, δήλωσε στο Capital.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Ιωάννης Μίχος, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή της Epsilon Net στην κοινοπραξία εντάσσεται στην στρατηγική που έχει ανακοινώσει για ενίσχυση των μεγεθών της, μέσω εξαγορών και επενδύσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ μέσα σε μια διετία. .

  "Θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο για τη Singular Logic μόλις αποκτήσουμε πρόσβαση στα στοιχεία της εταιρείας και έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχος τονίζοντας ότι η Singular Logic διαθέτει πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορεί να προσφέρει συνέργειες και για τις τρεις εταιρείες που συμμετέχουν στο σχήμα.

  "Δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση αλλά αν και εφόσον μας ζητηθεί θα επικαιροποιήσουμε την πρότασή μας, από τη στιγμή που δεν θα μεταβληθούν οι όροι του διαγωνισμού”, σημείωσε από μεριάς του ο διευθύνων σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης.

  "Θα πρέπει, ωστόσο, να δούμε την πραγματική εικόνα που διαμορφώνουν τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας, καθώς το ενδιαφέρον μας μέχρι τώρα βασίζεται σε αυτά που ήταν διαθέσιμα από την προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, και τα οποία ήταν λίγο-πολύ γνωστά σε όλους μας”, πρόσθεσε. 

  Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης συμφερόντων στην περίπτωση της Singular Logic καθώς όπως είπε το κομμάτι της αγοράς στο οποίο ανταγωνίζονται οι εταιρείες που συμμετέχουν στο σχήμα και κυρίως η Epsilon Net και η Entersoft, είναι "αμελητέο”.

  "Υπάρχει μια επικάλυψη, για παράδειγμα στα προγράμματα μισθοδοσίας. Όμως, η Epsilon Net επικεντρώνεται στα λογιστικά προγράμματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ εμείς στοχεύουμε σε μεγαλύτερους πελάτες. Οι απαιτήσεις για τέτοια συστήματα (ERP, CRM, Business Intelligence) είναι τελείως διαφορετικές”, σημείωσε ο κ. Κοτζαμανίδης

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Space Hellas, το ενδιαφέρον της οποίας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής και επικοινωνιών (system integration) για λογαριασμό πελατών από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

  "Αναμένουμε τις επίσημες αποφάσεις και είμαστε πρόθυμοι να μπούμε σε διάλογο, υπό προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία και το τίμημα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas , Ιωάννης Μερτζάνης. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι οι τρεις εταιρείες έχουν ξεχωριστή τεχνογνωσία που μπορεί να αξιοποιηθεί στους τομείς που δραστηριοποιείται η θυγατρική της MIG.

  Και τα τρία στελέχη δίνουν ιδιαίτερο βάρος στα στοιχεία που θα προκύψουν από τον οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence) που θα διενεργήσουν από τη στιγμή που θα υπάρξει συμφωνία αγοραπωλησίας (Sales and Purchase Agreement -SPA). Από αυτό το due diligence, θα εξαρτηθεί, όχι μόνο το τελικό τίμημα της εξαγοράς, αλλά όπως φαίνεται και η επόμενη ημέρα για τη λειτουργία της Singular Logic.

  Αυτή την εβδομάδα οι αποφάσεις

  Σημειώνεται πως, όπως έγραψε το Capital.gr η διοίκηση της MIG, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων, την προηγούμενη Παρασκευή, εξέφρασε την απογοήτευσή της από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Sky Box και προανήγγειλε πως θα ληφθούν αποφάσεις στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αυτή την εβδομάδα (σ.σ. έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου).

  Μάλιστα, ο πρόεδρος της MIG, Παναγιώτης Θρουβάλας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφορικά με το μέλλον της Singular Logic, ενώ δεν απέκλεισε και την περίπτωση να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο προτιμητέο επενδυτή, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι η κοινοπραξία Epsilon Net - Entersoft-Space Hellas.

  Βάσει της διαδικασία που έχει επιλεγεί, ο προτιμώμενος επενδυτής αφού υπογράψει την αρχική συμφωνία αγοραπωλησίας (SPA) αποκτά πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία της Singular Logic και με βάση αυτά καθορίζεται το τελικό τίμημα.

  kostaskets@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ