Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Σεπ-2020 14:35

  MIG: Ναυαγεί το deal για τη Singular Logic

  MIG: Ναυαγεί το deal για τη Singular Logic
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:14

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι συνομιλίες της MIG με τον προτιμητέο επενδυτή για την πώληση της Singular Logic. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της MIG για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο πλαίσιο της σημερινής Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του ομίλου Παναγιώτης Θρουβάλας, δηλώνοντας μη ικανοποιημένος από το χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

  "Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον χρονισμό των διαπραγματεύσεων. Οι συζητήσεις με τον προτιμητέο επενδυτή για τη συμφωνία πώλησης (SPA) δεν έχουν καταλήξει", ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης ο κ. Θρουβάλας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αναφορικά με το μέλλον της Singular Logic, ενώ δεν απέκλεισε και την περίπτωση να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο προτιμητέο επενδυτή.

  Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Nexum Holdings Limited (Sky Box) είχε αναδειχτεί προτιμητέος επενδυτής στη διαδικασία. Προσφορές είχαν υποβάλλει και τα σχήματα Epsilon Net – Space Hellas – Entersoft και κοινοπραξία Profile – OTS και η In Digital.

  Όπως τονίστηκε κατά τη Γενική Συνέλευση η στρατηγική της διοίκηση επικεντρώνεται σε τρία σημεία: Πρώτον στην ενδυνάμωση των εταιρειών του ομίλου, δεύτερον στην αντιμετώπιση των δανειακών προβλημάτων και τρίτον στον εξορθολογισμό του ισολογισμού.

  Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η μείωση του υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών στον ισολογισμό της εταιρείας, μέσα από συμψηφισμό αποθεματικών υπέρ το άρτιο. Όπως σημείωσε η διοίκηση η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στις εταιρείες του ομίλου να συμμετάσχουν σε εγχώρια και κοινοτικά προγράμματα που απαιτούν την κάλυψη ορισμένων χρηματοοικονομικών δεικτών.

  Μιλώντας για τις επιπτώσεις της πανδημίας ο διευθύνων σύμβουλος της MIG σημείωσε πως αυτές είναι πιο έντονες στους κλάδους που επηρεάζονται από τον τουρισμό και την εστίαση. Ωστόσο, εκτίμησε, πως όλες οι εταιρείες του ομίλου θα βγουν πιο ισχυρές μετά από την πανδημία. 

  Σημειώνεται, τέλος, πως οι μέτοχοι ενέκριναν όλα τα θέματα της σημερινής γενικής συνέλευσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ