Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Σεπ-2020 08:01

  Πρεμιέρα για τη νέα ξενοδοχειακή επένδυση της Λάμψα στο Σύνταγμα

  Πρεμιέρα για τη νέα ξενοδοχειακή επένδυση της Λάμψα στο Σύνταγμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τον τουρισμό και την ξενοδοχειακή αγορά, κάνει σήμερα πρεμιέρα η νέα επένδυση της Λάμψα στο Σύνταγμα. Πρόκειται για επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με πηγές του ομίλου δίνει σήμα εμπιστοσύνης για τον προορισμό της Αθήνας.

  Σημειώνεται πως τη διαχείριση του "Athens Capital Hotel – Mgallery" στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου που ανοίγει σήμερα, έχει αναλάβει ο γαλλικός όμιλος της Accor.

  Είναι η πρώτη μονάδα της MGallery Collection στην Ελλάδα και έρχεται να προστεθεί στις δύο πολυτελείς μονάδες "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" που διατηρεί η Λάμψα στο Σύνταγμα.

  Το ξενοδοχείο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανοίξει τον Απρίλιο, οι εξελίξεις όμως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και το πάγωμα της τουριστικής δραστηριότητας ανέτρεψαν το σχεδιασμό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κρατήσεις για το προσεχές διάστημα, με τα ποσοστά πληρότητας εντούτοις κατά το ρεπορτάζ να ακολουθούν το γενικότερο κλίμα των κρατήσεων που καταγράφουν τα ξενοδοχεία της Αθήνας. Το ξενοδοχείο διαθέτει 158 δωμάτια, 18 σουίτες και προεδρική σουίτα. 

  Υπενθυμίζεται πως στο κτίριο που στεγάζει πλέον το "Athens Capital Hotel – Mgallery" λειτουργούσε το ξενοδοχείο "King’s Palace". Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων Α.Τ.Ε. και η Λάμψα έχει υπογράψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης (η διάρκεια της οποίας έχει οριστεί σε τριάντα έτη, ενώ το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, προσαυξανόμενο κατά ποσοστό ίσο με 25% επί της διαφοράς κύκλου εργασιών).

  Οι εργασίες για τη μετατροπή του ακινήτου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα κράτησαν περίπου δύο χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2018 η Λάμψα προχώρησε σε συμφωνία με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο AccorHotels, για την ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου, με την εμπορική επωνυμία MGallery. Η σύμβαση έχει διάρκεια 25 ετών και περιλαμβάνει βασική αμοιβή διαχείρισης επί των εσόδων και αμοιβή επίτευξης στόχων.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ