Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 23-Αυγ-2020 09:00

  Όμιλος Στέγγου: Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για την Τεχνική Ολυμπιακή

  Όμιλος Στέγγου: Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για την Τεχνική Ολυμπιακή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Επενδυτικές ευκαιρίες σε ΑΠΕ, ανάπτυξη ακινήτων, τουρισμό και στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας αναζητά η διοίκηση της "Τεχνική Ολυμπιακή”, σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα για τον όμιλο, μετά την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Πόρτο Καρράς” στον όμιλο Σαββίδη.

  Κατά τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν και τυπικά την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος βάσει της συμφωνίας που έκλεισε τον περασμένο Απρίλιο. Έδωσαν επίσης το πράσινο φως στο διοικητικό συμβούλιο για τη διερεύνηση της μεταβίβασης ζημιογόνων δραστηριοτήτων και της αναδιάρθρωσης της δομής της εταιρείας και του ομίλου.

  Αυτό που μένει να καθοριστεί, είναι το τελικό ποσό το οποίο θα μπει στα ταμεία της εταιρείας από την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Χαλκιδικής. Βάσει της συμφωνία των δύο πλευρών το τίμημα, χωρίς το ποσό που θα κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση του δανεισμού του Πόρτο Καρράς (debt free basis), ανέρχεται στα 168,88 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το τελικό ποσό θα καθορισθεί μετά από την ολοκλήρωση των εκτεταμένων ελέγχων που διενεργεί ανεξάρτητος σύμβουλος.

  Στελέχη της διοίκησης που ρωτήθηκαν σχετικά με το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, παρέπεμψαν στην ανακοίνωση της 11η Μαΐου όπου αναφέρεται ότι: "Οι έλεγχοι που προβλέπονται στη σύμβαση πώλησης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός σαράντα εργασίμων ημερών από την ημερομηνία που θα παραδοθούν στον ανεξάρτητο σύμβουλο τα ελεγμένα από τον ορκωτό ελεγκτή οικονομικά στοιχεία της ημερομηνίας συναλλαγής”. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  Νέες επενδυτικές δραστηριότητες

  Όπως δήλωσαν στελέχη της διοίκησης στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, αυτή την περίοδο διερευνώνται διάφορες επενδυτικές επιλογές για την αξιοποίηση των κεφαλαίων από την πώληση του Πόρτο Καρράς.

  Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους τομείς της "πράσινης" ενέργειας, της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων, της ναυτιλίας καθώς και του τουρισμού, καθώς ο όμιλος της οικογένειας Στέγγου αφήνει πίσω του τον τομέα των δημοσίων έργων. Σημειώνεται πως το μόνο σημαντικό έργο που υλοποιεί η εταιρεία αφορά στην αποκατάσταση-ανακατασκευή τμήματος οδικού άξονα στη Ρουμανία, μήκους περίπου 37χλμ. και αξίας σύμβασης περίπου 18,15 εκατ. ευρώ.

  Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σταματά ο κατασκευαστικός κλάδος της εταιρείας, ο οποίος έχει αποσχιστεί από την Πόρτο Καρράς Α.Ε. και έχει πλέον μεταφερθεί στην εταιρεία T.O. Constructions A.E.. Σύμφωνα με τα στελέχη της Τεχνικής Ολυμπιακής, ο όμιλος θα συμμετάσχει σε κατασκευαστικά έργα με την προϋπόθεση ότι αυτά θα είναι κερδοφόρα.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα:

  - Την πώληση του "Πόρτο Καρράς" επικυρώνουν οι μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής

  - "Check-in" στο Πόρτο Καρράς για τον Ιβάν Σαββίδη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ