Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Αυγ-2020 13:05

  Έκταση-"φιλέτο" 71 στρεμμάτων στη Βούλα απέκτησαν Henderson -Hines

  Έκταση-"φιλέτο" 71 στρεμμάτων στη Βούλα απέκτησαν Henderson -Hines
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αγορά έκτασης 71.000 τετραγωνικών μέτρων στη Βούλα προχώρησαν η ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων σε ακίνητα Henderson Park και η διεθνής εταιρεία ακινήτων Hines.

  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η αγορά έγινε με στόχο την ανάπτυξη συγκροτήματος κατοικιών προς πώληση, με το ακίνητο να έχει αποκτηθεί από το Μουσείο Μπενάκη σε μία συναλλαγή εκτός αγοράς (off-market).

  Η έκταση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βρίσκεται στη Βούλα, ενώ το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη περισσότερων από 400 οικιστικών μονάδων που θα περιλαμβάνουν σειρά υπηρεσιών, υπηρεσίες ασφάλειας και πρόσβαση σε πισίνα.

  Το χρονοδιάγραμμα των Henderson Park και Hines προβλέπει τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

  Με το μεγαλύτερο τμήμα του αποθέματος κατοικιών της Αθήνας να είναι άνω των 30 ετών και τις νέες αναπτύξεις να είναι περιορισμένες την περασμένη δεκαετία, υπάρχει σαφής ζήτηση για ποιοτικό προϊόν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Η Βούλα συγκεντρώνει ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς αγοραστές χάρη στην εγγύτητά της στο αθηναϊκό παράκτιο μέτωπο και στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της ελληνικής πρωτεύουσας, όπως σημειώνεται.

  Αυτή η συναλλαγή είναι η τρίτη ελληνική που πραγματοποιεί το κοινό σχήμα των Henderson Park και Hines.

  Στο παρελθόν απέκτησαν το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Grand Hyatt στην Αθήνα και ένα χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων στην Κρήτη.

  Το κοινό σχήμα των εταιρειών έχει, επίσης, συνδυάσει την τεχνογνωσία του στην ανάπτυξη κατοικιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με επενδύσεις για την ανάπτυξη 1.730 φοιτητικών κλινών σε Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

  "Με αυτήν τη συναλλαγή καταφέραμε να επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας για την ελληνική αγορά, αποκτώντας ταυτόχρονα τον έλεγχο ενός, υψηλής δυναμικής, έργου ανάπτυξης κατοικιών σε μια από τις πιο περιζήτητες και προνομιακές τοποθεσίες της Αθήνας και σε ελκυστικό τίμημα. Με την προσφορά αντίστοιχου προϊόντος να είναι περιορισμένη και τη ζήτηση να είναι προσδιορισμένη, είμαστε σίγουροι ότι το premium έργο μας θα προσελκύσει ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε ξανά με τον Hines σε αυτό το τελευταίο έργο συνδυάζοντας τη δική μας παγκόσμια εμπειρία και τοπικές γνώσεις για τη δημιουργία αξίας" αναφέρει Nick Weber, Ιδρυτικός εταίρος της Henderson Park.

  "Η περιοχή του ακινήτου στη Βούλα, είναι μια από τις πιο περιζήτητες στην Αθήνα και η εγγύτητά της με το παραλιακό μέτωπο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη premium κατοικιών. Θα αξιοποιήσουμε τη διεθνή εμπειρία μας στον τομέα της οικιστικής ανάπτυξης για να παραδώσουμε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και διεθνών προδιαγραφών, το οποίο θα αποτελεί εξαιρετικό δείγμα των δυνατοτήτων της Hines, καθώς ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιο οιικιστικών έργων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η τελευταία μας επένδυση με την Henderson Park υπογραμμίζει τη δυναμική της συνεργασίας μας στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη" σημειώνει ο Πολ Γκομόπουλος, Ανώτατος Διευθυντής και επικεφαλής των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα της Hines.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ