Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουλ-2020 08:10

  Σε νέο επιχειρηματικό προσανατολισμό η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:44

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των επενδυτικών επιλογών και δραστηριοτήτων της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση εντάσσεται η απόφαση παραχώρησης του ποσοστού που κατείχε, μέσω της Consolidated Lamda Holdings (CLH), στη Lamda Development.

  Η στρατηγική της οικογένειας να επικεντρωθεί σε έτερες επενδυτικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων η ναυτιλία, αιτιολογεί την επιλογή να μην συμμετάσχει εφεξής στο project του Ελληνικού, το οποίο ωστόσο έχει στηρίξει εξαρχής έμπρακτα.

  Όπως γίνεται γνωστό, με το έργο να εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία, η οικογένεια της κας Λάτση έκρινε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος για τις επενδυτικές δραστηριότητες στις οποίες έχει επικεντρωθεί.

  Ως γνωστόν, εδώ και καιρό η οικογένεια της Μαριάννας Λάτση έχει αποχωρήσει από τις τραπεζικές δραστηριότητες του Ομίλου, με το ναυτιλιακό βραχίονα του ομίλου Λάτση, τη Latsco Shipping Ltd, να περιέρχεται στην αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση, με επικεφαλής τον κ. Πάρι Λάτση-Κασιδόκωστα.

  Με βάση την ίδια συνεννόηση, οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση ακολουθώντας διαφορετική επενδυτική στρατηγική έχουν εστιάσει, μεταξύ άλλων, και στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων και, όπως έχουν κάνει γνωστό μέσω ανακοίνωσης της CLH "διατηρούν τη συμμετοχή τους στη Consolidated Lamda Holdings (CLH) και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού".

  Διαχωρισμός δραστηριοτήτων

  Η απόφαση της οικογένεια της κας Λάτση να μην συμμετάσχει στη Lamda Development και στο έργο του Ελληνικού αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτόν τον διαχωρισμό των επενδυτικών δραστηριοτήτων με τις οικογένειας Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση.

  Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή 24/7, στο πλαίσιο συμφωνίας των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε πακέτο μετοχών 8,9 εκατ. μετοχών της Lamda Development προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή  τους στη Lamda Development και στο έργο του Ελληνικού.

  Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η διάθεση συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development. Συνολικά, μεταβιβάστηκαν από πλευράς της οικογένειας της Μαριάννας Λάτση 14,89 εκατ. μετοχές της Lamda Development, που αντιστοιχούν στο 8,43% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας.

  Πέραν της συγκεκριμένης συναλλαγής, η οικογένεια της Μ. Λάτση που διατηρεί την επενδυτική της παρουσία στην Ελλάδα, θα αξιοποιήσει τη ρευστότητα αυτή σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες θα γίνουν σύντομα γνωστές.

  Σημειώνεται, τέλος, πως μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών, η Consolidated Lamda Holdings θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development.

  Διαβάστε ακόμη:

  Lamda: "Πακέτο" 8,9 εκατ. μετοχών πούλησε η CLH - Εκτός "Ελληνικού" η Μαριάννα Λάτση

  Latsco: Οι νέες κινήσεις της οικογένειας Λάτση στη ναυτιλία

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ