Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουλ-2020 23:44

  Lamda: "Πακέτο" 8,9 εκατ. μετοχών πούλησε η CLH - Εκτός "Ελληνικού" η Μαριάννα Λάτση

  Lamda: "Πακέτο" 8,9 εκατ. μετοχών πούλησε η CLH - Εκτός "Ελληνικού" η Μαριάννα Λάτση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:08, 25/7

  Νέα μετοχικά δεδομένα στη Lamda Development διαμορφώνει η απόφαση της κας Μαριάννας Λάτση να μη συμμετάσχει στην επένδυση ανάπτυξης του Ελληνικού και να ακολουθήσει, η ίδια και η οικογένειά της, διαφορετική επενδυτική στρατηγική.

  Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από συμφωνία με τον αδελφό της, κ. Σπύρο Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε (στις 24/7) πακέτο μετοχών 8,9 εκατ. μετοχών της Lamda Development.

  Όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση, θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development προκειμένου να διευκολυνθεί αυτή η νέα επενδυτική στρατηγική της κα Λάτση.

  Κατά συνέπεια, μαζί με το συμπληρωματικό πακέτο, θα μεταβιβαστούν από πλευράς Μαριάννας Λάτση αθροιστικά 14,89 εκατ. μετοχές της Lamda, που αντιστοιχούν στο 8,43% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development.

  Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως "οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού".  

  Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών, η Consolidated Lamda Holdings θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.

  Σημειώνεται πως η CLH (Consolidated Lamda Holdings) με έδρα το Λουξεμβούργο κατείχε πριν τις παραπάνω συναλλαγές (όπως αναφέρεται και στο ενημερωτικό δελτίο για την πρόσφατη έκδοση ομολόγου από τη Lamda) ποσοστό 50,62% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων της Lamda Development.

  Η επίσημη ανακοίνωση 

  Μετά από  συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση,  η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε,  στις 24/7/2020, 8.900.000 μετοχές της εταιρείας Lamda Development AE και θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5,992,760 μετοχών της Lamda Development AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή  τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού.

  Οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού.  

  Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών,  η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development AE, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development AE.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ