Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 12-Ιουλ-2020 08:26

  Intralot: Σε ιστορικά χαμηλά λόγω επιτήρησης, αναμονή για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση

  Intralot: Σε ιστορικά χαμηλά λόγω επιτήρησης, αναμονή για την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στα επίπεδα των 13,7 εκατ.ευρώ υποχώρησε η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου INTRALOT έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε στη μετοχή λόγω της μεταφοράς του τίτλου στην κατηγορία της "Επιτήρησης” με απόφαση της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  Έπειτα από δύο διαδοχικά limit down, η τιμή της μετοχής κινείται πλέον σε ιστορικά χαμηλά, από την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του 1999. Το προηγούμενο χαμηλό είχε καταγραφεί τον Μάρτιο του 2020 (0,0892 ευρώ στο κλείσιμο), ενώ χθες η μετοχή ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 0,0875 ευρώ.

  Η μεταφορά της μετοχής της INTRALOT στην κατηγορία της Επιτήρησης ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, και για την εισηγμένη, λόγω και των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων, ύψους 120 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου 2020. Η διοίκηση της εταιρείας έχει αναφέρει πως ο Όμιλος διατηρεί επαρκή ρευστότητα, ενώ παράλληλα υπάρχουν αχρησιμοποίητες διαθέσιμες τραπεζικές πιστώσεις που υπό προϋποθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπιστεί πιθανή έλλειψη ταμειακών διαθεσίμων σε επίπεδο Ομίλου στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, η διοίκηση έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές σχέδιο Προβλεπόμενων Ταμειακών Ροών για διάστημα μέχρι την ημερομηνία αποπληρωμής του ενός, από τα δύο, ομόλογα, ύψους 250 εκατ.ευρώ, λήξεως Σεπτεμβρίου 2021 (Χρηματοδότηση Α).

  Υπενθυμίζεται πως η INTRALOT έχει εκδώσει δύο ομόλογα συνολικής αξίας 750 εκατ. ευρώ και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ομολογιούχους δανειστές της για την ανεύρεση μοντέλου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης. Συγκεκριμένα, έχει ορίσει τις Evercore Partners και Allen & Overy ως χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους αντίστοιχα, στις διαπραγματεύσεις για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της δομής, με επίκεντρο τα δύο ομολογιακά δάνεια του ομίλου.

  Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις

  Επί του παρόντος, δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη πρόβλεψη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αυτών. Κύκλοι της INTRALOT αναφέρουν πως βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς όμως συγκεκριμένο χρόνο ολοκλήρωσης, με στόχο μια συνολική λύση για τον Όμιλο, όπως άλλωστε ειπώθηκε και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση.

  Η διοίκηση, περαιτέρω, παραμένει αισιόδοξη για τις προοπτικές στην Αμερική, όπου έχουν γίνει αισθητά τα αποτελέσματα της συνολικής αναδιάταξης της δραστηριότητας του Ομίλου. Σημειώνεται πως ο κύκλος εργασιών στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 5,1 εκατ. ευρώ στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της συνεισφοράς του νέου συμβολαίου στο Illinois για ένα πλήρες τρίμηνο στο 2020 (έναρξη μέσα Φεβρουαρίου 2019). Τον περασμένο Μάιο, η Λοταρία της Μοντάνα ξεκίνησε το έργο για την εισαγωγή του αθλητικού στοιχήματος ("Sports Bet Montana"), σε συνέχεια της ψήφισης του νόμου για την άδεια αθλητικού στοιχήματος . Η INTRALOT εγκατέστησε στην Μοντάνα τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος (Orion), ενώ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης συναλλαγών και υποστήριξης πελατών.

  Στις αρχές Ιουνίου ξεκίνησε και η λειτουργία του online αθλητικού στοιχήματος στην Washington, DC (GambetDC). Η INTRALOT, στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης της με την DC Lottery, υλοποίησε τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion για να προσφέρει μέσω του GambetDC αθλητικό στοίχημα σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές. Επιπλέον το 2021, η INTRALOT θα υλοποιήσει τη δυνατότητα αθλητικού στοιχηματισμού μέσα από το δίκτυο σημείων πώλησης της λοταρίας.

  *Διαβάστε ακόμη:

  -Σωκρ. Κόκκαλης: Ελπίζουμε σε μια καλή λύση με τους ομολογιούχους μέσα στο καλοκαίρι

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ