Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουλ-2020 08:48

  Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Λάμψα στο Σύνταγμα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ολοκλήρωση της νέας μεγάλης ξενοδοχειακής επένδυσης της Λάμψα στο Σύνταγμα είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, στο ξεκίνημα μιας πολλά υποσχόμενης τουριστικής σεζόν, με υψηλές προσδοκίες και για την επισκεψιμότητα της Αθήνας. Εντούτοις η πανδημία άλλαξε το σχεδιασμό του ομίλου.

  Το ξενοδοχείο "Athens Capital Hotel", το πρώτο της MGallery Collection της Accor στην Ελλάδα, που έρχεται να προστεθεί στις δύο πολυτελείς μονάδες "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George", θα ανοίξει τελικά σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση την 1η Σεπτεμβρίου.

  Το ύψος της επένδυσης σύμφωνα με τον όμιλο "σκαρφάλωσε" στα 25 εκατ. ευρώ, από 16 εκατ. που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός για τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου επί των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, όπου παλιότερα λειτουργούσε το ξενοδοχείο "King’s Palace".

  Το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων Α.Τ.Ε. και η Λάμψα έχει υπογράψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης (η διάρκεια της οποίας έχει οριστεί σε τριάντα έτη, ενώ το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, προσαυξανόμενο κατά ποσοστό ίσο με 25% επί της διαφοράς κύκλου εργασιών).

  Athens Capital Hotel

  Οι εργασίες για τη μετατροπή του ακινήτου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα κράτησαν περίπου δύο χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2018 η Λάμψα προχώρησε σε συμφωνία με τον διεθνή ξενοδοχειακό όμιλο AccorHotels, για την ανάληψη της διαχείρισης του ξενοδοχείου, με την εμπορική επωνυμία MGallery.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύμβαση έχει διάρκεια 25 ετών και περιλαμβάνει βασική αμοιβή διαχείρισης επί των εσόδων και αμοιβή επίτευξης στόχων.

  Οι εργασίες το τελευταίο διάστημα ήταν πυρετώδεις και ήδη έχουν αφαιρεθεί οι σκαλωσιές από τους ορόφους της μονάδας.

  Το ξενοδοχείο διαθέτει 158 δωμάτια, 18 σουίτες, καθώς και προεδρική σουίτα, υπάρχει κεντρικό εστιατόριο, καφέ και pool bar. Τη θέση του γενικού διευθυντή έχει αναλάβει ο Ευριπίδης Τζήκας.

  Η ανακοίνωση για το άνοιγμα της νέας μονάδας της Λάμψα έρχεται πάντως σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τουρισμό, τις κρατήσεις και την αγορά της Αθήνας. Σημειώνεται πως ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει οι μονάδες "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George".

  Πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Λάμψα Τάσος Χωμενίδης, συμμετέχοντας στο "The Greek Tourism Debate", είχε πει πως η Αθήνα είναι από τους προορισμούς που θα πληγεί περισσότερο, αφού εξαρτάται άμεσα από την κρουαζιέρα, τα συνέδρια αλλά κι από αγορές που ίσως να μην ανοίξουν καθόλου για την Ελλάδα φέτος, όπως οι ΗΠΑ.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ