Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 08:22

  Νέα ομολογιακή έκδοση εξετάζει ο όμιλος TITAN

  Νέα ομολογιακή έκδοση εξετάζει ο όμιλος TITAN
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα έξοδο στις διεθνείς με ομολογιακή έκδοση εξετάζει η Titan Cement International (TCI). Συγκεκριμένα, συζητείται η έκδοση νέου ομολόγου για την πρόωρη αποπληρωμή ομολογιών ύψους 300 εκατ. ευρώ, λήξεως 2021, που εκδόθηκε το 2016 με ετήσιο επιτόκιο 3,5%. Πρόθεση είναι η άντληση κεφαλαίων με χαμηλότερο επιτοκιακό κόστος, κάτι που θα βελτιώσει περαιτέρω το δανειακό προφίλ του ομίλου.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος γνωστοποίησε πως στο πρώτο πεντάμηνο του 2020, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Τιτάν διαμορφώθηκε στα 641,8 εκατ., χαμηλότερος κατά μόλις 2,1% μετά την αύξηση της τάξης του 6,1% που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους και την επιβράδυνση που ακολούθησε τον Απρίλιο και τον Μάιο, οπότε και κορυφώθηκε η κρίση του κορονοϊού.

  Όπως αναφέρει η διοίκηση, οι συνέπειες της πανδημίας στον όμιλο ήταν λιγότερο επιβαρυντικές σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Η συνεχιζόμενη λειτουργία του κατασκευαστικού κλάδου κρίθηκε αναγκαία στις περισσότερες αγορές και όλα τα εργοστάσια τσιμέντου του ομίλου σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία συνέχισαν να λειτουργούν, προσαρμόζοντας την παραγωγή τους στα επίπεδα της ζήτησης. Η λειτουργική κερδοφορία από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο βελτιώθηκε σε σύγκριση με το 2019 και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 5,5% φθάνοντας τα 97,3 εκατ. χάρη στη μείωση των δαπανών, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους των καυσίμων. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κατήλθαν στα 3,5 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ, το πρώτο πεντάμηνο του 2019.

  Υπενθυμίζεται πως έπειτα από την προ μηνών επιτυχή έκβαση της δημόσιας πρότασης που κατατέθηκε, η ΤCI κατέστη η μητρική εταιρία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ενώ από τον Ιούλιο  του 2019 ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της TCI στο Euronext Brussels, στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext Paris.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ