Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιουν-2020 17:50

  Aegean: Κάμψη 15% στον κύκλο εργασιών το α' τρίμηνο - ζημιές 85,4 εκατ. ευρώ

  Aegean: Κάμψη 15% στον κύκλο εργασιών το α' τρίμηνο - ζημιές 85,4 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2020, όπως αυτά είχαν εκτιμηθεί σε πρότερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού την 19η Μάϊου 2020 επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Aegean. 

  Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της AEGEAN στο α' τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε σε €147,0 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 15%. Η επιβατική κίνηση έφτασε σε 2,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας μείωση 15% με την εταιρεία να εκτελεί 6% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η μείωση στην κίνηση και συνεπακόλουθα στον κύκλο εργασιών προήλθε εξ’ ολοκλήρου από τον μήνα Μάρτιο αντιστρέφοντας τη θετική πορεία των δύο προηγούμενων μηνών του έτους.

  Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 85,4 εκατ. ευρώ από 35,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Το αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου 2020 επιβαρύνθηκε με αρνητικές αποτιμήσεις παραγώγων αντιστάθμισης κινδύνων ύψους €38,7 εκατ., κυρίως από την προαγορά πετρελαίου που δεν θα χρησιμοποιηθεί λόγω της αναστολής του μεγαλύτερου μέρους της δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

  Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: "Τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο κλάδος των αερομεταφορών διεθνώς έχει έρθει αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κρίση. Τον Ιούνιο, μετά και τον μερικό περιορισμό της πανδημίας και την τμηματική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις σε Ελλάδα και διεθνώς, ξεκινήσαμε τη σταδιακή επαναφορά του πτητικού μας έργου όπου και διαφάνηκε μια σταδιακή ανάκαμψη στις πωλήσεις. Σίγουρα οι επόμενοι μήνες διαφαίνονται δύσκολοι και με μεγάλη αβεβαιότητα αφού το επιχειρησιακό μας πλάνο συνδέεται άρρηκτα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις".

  Βασιλάκης: Οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν μεγάλες για τις αερομεταφορές - Εμείς συνεχίζουμε

  Νωρίτερα σήμερα, κατά την 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης μίλησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στις αερομεταφορές και για την πορεία της εταιρείας. 

  "Η τελευταία εκδήλωση ήταν στις 13 Φεβρουαρίου για την παραγγελία των νέων αεροσκαφών και την εταιρική ταυτότητα" δήλωσε και πρόσθεσε "Οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν μεγάλες για τις αερομεταφορές. Εμείς συνεχίζουμε. Παραλάβαμε το πέμπτο νέο αεροσκάφος  και σε δύο μήνες το έκτο, την επόμενη χρονιά το έβδομο. Η Aegean θα συνεχίσει να συμβάλει, οι εργαζόμενοι έφτιαξαν μια εταιρεία με αντοχές. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται, τον επόμενο μήνα ξεκινάμε πτήσεις προς Ηράκλειο και Ρόδο".

  "Η προσπάθεια θα είναι δύσκολη, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, οι απώλειες είναι δεδομένες. Δουλεύουμε αναγκαστικά για το μέλλον και τις επόμενες σεζόν. Έχουμε τη διάθεση και την αντοχή να το κάνουμε εφόσον το πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η Πολιτεία στηρίζει τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις" δήλωσε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ