Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιουν-2020 19:12

  Newsphone: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την ΑΝΚΟΣΤΑΡ

  Newsphone: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την ΑΝΚΟΣΤΑΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για τη Newsphone προχώρησε η εταιρεία ΑΝΚΟΣΤΑΡ Ελλάς Συμμετοχών. 

  Σημειώνεται ότι οι κ. Γεώργιος Θεοδόσης – Μαλιούρης του Αναστασίου, Τερέζα Θεοδόση του Γεωργίου και Ευστράτιος Απέργης του Νικολάου-Φιλίππου (στο εξής οι "Βασικοί Μέτοχοι") υπέγραψαν την από 19.06.2020 συμφωνία μετόχων με την οποία συμφώνησαν να συντονιστούν μεταξύ τους, ώστε να επιδιώξουν τον από κοινού έλεγχο της εταιρείας. 

  Δυνάμει της Συμφωνίας Μετόχων, οι Βασικοί Μέτοχοι ασκούν από κοινού 15.337.102 δικαιώματα ψήφου που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55,07% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία και υπερέβησαν το όριο του 33,33%. Λόγω της υπέρβασης του ορίου του 33,33% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία, δημιουργήθηκε για τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα η υποχρέωση υποβολής Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου. 

  Στη Συμφωνία Μετόχων, οι Βασικοί Μέτοχοι συμφώνησαν όπως την συνεπαγόμενη υποχρεωτική δημόσια πρόταση διενεργήσει ο Προτείνων, εταιρεία ελεγχόμενη από κοινού από τους Βασικούς Μετόχους. Ο Προτείνων ξεκίνησε τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης την 24.06.2020, ενημερώνοντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και υποβάλλοντας ταυτόχρονα σε αυτούς σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου και την έκθεση αποτίμησης των κινητών αξιών που αποτελούν αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νόμου. 

  Η Δημόσια Πρόταση αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών, την κυριότητα των οποίων δεν κατέχει άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα, ήτοι κατ’ ανώτατο αριθμό 12.510.898 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ύψους περίπου 44,93% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Από τις Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης δεν έχουν αφαιρεθεί οι ίδιες Μετοχές που κατέχει η εταιρεία. 

  Το προσφερόμενο από τον Προτείνοντα αντάλλαγμα, σε μετρητά, για την απόκτηση κάθε Μετοχής της Δημόσιας Πρότασης, η οποία θα του προσφερθεί νομίμως και εγκύρως κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, ανέρχεται σε 0,47 ευρώ. 

  Δείτε την έκθεση αποτίμησης στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ