Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιουν-2020 08:54

  Folli Follie: Συζητείται το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 106α

  Folli Follie: Συζητείται το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο 106α
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναμένει να συζητηθεί σήμερα το αίτημα για λήψη προληπτικών μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που κατέθεσε η Folli Follie την περασμένη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε το Capital.gr.

  Στόχος της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε, είναι η έκδοση προσωρινής διαταγής για την απαγόρευση λήψης μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης και ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της, ώστε να επιτραπεί στην εταιρεία να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχεδιασμό της για την υποβολή ενός ολοκληρωμένου πλάνου εξυγίανσης μέσω της υπαγωγής στις πρόνοιες των άρθρων 106β, δ του Πτωχευτικού Κώδικα (Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης).

  Όπως έχει αναφερθεί, πρόθεση είναι η υποβολής του αιτήματος, σύμφωνα με τα άρθρα 106β, δ να πραγματοποιηθεί εντός Ιουλίου. Επί του παρόντος, η διοίκηση της FFG και οι σύμβουλοί της (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, Δικηγορική Εταιρεία Weil, Δικηγορική Εταιρεία Σοφός & Συνεργάτες και Δικηγορική Εταιρεία Ποταμίτης και Συνεργάτες) οριστικοποιούν με τους ομολογιούχους το τελικό σχέδιο εξυγίανσης.

  Αυτό προϋποθέτει την επίλυση τεχνικών ζητημάτων με τους ομολογιούχους πιστωτές, αλλά και του θέματος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων, κάτι που σύμφωνα με πηγές που είναι σε γνώση των συζητήσεων αποτελεί θέμα εύλογου χρόνου. Σημειώνεται πως έχουν ήδη εγκριθεί οι βασικοί όροι της εξυγίανσης από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων κατόχων Swissbonds και Eurobonds.

  nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ