Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Ιουν-2020 08:24

  Killada Hills: Ξεκίνησε και επίσημα η πρώτη τουριστική fast track επένδυση

  Killada Hills: Ξεκίνησε και επίσημα η πρώτη τουριστική fast track επένδυση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν επτά χρόνια από την ένταξη της τουριστικής επένδυσης Killada Hills της εταιρείας Dolphin Capital, στο νόμο περί Στρατηγικών Επενδύσεων, για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της τουριστικής επένδυσης που υλοποιεί η εταιρεία στην Ερμιονίδα.

  Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε με επισημότητα την Παρασκευή, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδης και άλλων στελεχών της κυβέρνησης για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Το Killada Hills είναι η πρώτη μεγάλη τουριστική επένδυση που έλαβε άδεια μέσω της fast-track διαδικασίας των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

  Το Killada Hills είναι μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός τουριστικού συγκροτήματος στην Ερμιονίδα. Η ανάπτυξη του έργου θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

  Η πρώτη περιλαμβάνει την ανάπτυξη του πρώτου γηπέδου γκολφ στη χώρα που φέρει την υπογραφή του Jack Nicklaus, πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών, Beach Club και ενός σύγχρονου Golf Club που θα εξυπηρετεί τα μέλη του και τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.

  Υπολογίζεται ότι θα αναπτυχθούν περί τις 450-500 παραθεριστικές κατοικίες, αν και ο τελικός αριθμός θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση. Η πώληση των προνομιούχων οικοπέδων επί του γηπέδου γκολφ θα ξεκινήσει άμεσα και σύμφωνα με εκπορσώπους της εταιρείας ήδη καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, με σημαντικό αριθμό προ-κρατήσεων να έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

  Στη δεύτερη φάση, θα αναπτυχθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, εγκαταστάσεις άθλησης και αναψυχής, καθώς και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο.

  Σύμφωνα με τα σχέδια της Dolphin Capital, ο μέσος συντελεστής δόμησης της επένδυσης ανέρχεται σε μόλις 10%, ενώ άνω του 50% της πολεοδομούμενης έκτασης θα αποτελείται από κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου.

  Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί ιδία κεφαλαία του ομίλου Dolphin Capital άνω των 80 εκατ. ευρώ για την αγορά, το σχεδιασμό και την αδειοδότηση της σχετικής ανάπτυξης.

  Το Kilada Hills θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και τουλάχιστον 600 νέες θέσεις εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του.

  Η επένδυση είναι το τέταρτο μεγάλο έργο που κατασκευάζει ο όμιλος Dolphin Capital στην Ελλάδα, μετά το γειτονικό Amanzoe, το Nikki Beach και το One & Only στην Τζια.

  Οι υπόλοιπες τουριστικές fast track επενδύσεις

  Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν και άλλες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που έχουν υπαχθεί στο νόμο περί Στρατηγικών Επενδύσεων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται το The Mykonos Project, επένδυση 60 εκατ. ευρώ της AGC Equity Partners, αλλά και το Project Blue, της Grivalia Hospitality, επίσης στο νησί των Ανέμων.

  Στις στρατηγικές επενδύσεις έχουν ενταχθεί και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη, όπως το Elounda Hills, προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, από την Μirum Hellas του Ρώσου κορίου Βιτάλι Μπρίσοφ, το Costa Nopia του κυπριακού ομίλου Λεπτός, καθώς και το Cape Tholos Luxury Resort & Spa του ξενοδοχειακού ομίλου Μεταξία, στην Ιεράπετρα.

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ