Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Ιουν-2020 08:44

  Project Blue: Τι σχεδιάζει η Grivalia Hospitality στη Μύκονο

  Project Blue: Τι σχεδιάζει η Grivalia Hospitality στη Μύκονο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή 

  Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται η τουριστική επένδυση, προϋπολογισμού περίπου 58 εκατ. ευρώ, των Grivalia Hospitality και Frontisa Management στην περιοχή Άνω Μερά Μυκόνου, περίπου 400 μέτρα μακριά από την παραλία Καλό Λιβάδι. 

  Το έργο με την ονομασία "Project Blue” έχει ενταχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις, ήδη από τον περασμένο Μάιο με απόφαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής. Πλέον, έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που θα συνοδεύει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και αφού ληφθεί η έγκριση του ΣτΕ ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος Στρατηγικής Επένδυσης. 

  Σύμφωνα με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) που βρίσκονται προς διαβούλευση, στη έκταση των περίπου 100 στρεμμάτων αναμένεται να αναπτυχθεί ξενοδοχειακή εγκατάσταση 5 αστέρων με υποδομές spa, συνολικής δυναμικότητας 340 κλινών,

  Ειδικότερα, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πρόκειται να διαθέτουν 150 δωμάτια-σουίτες και συγκεκριμένα: Μία τουριστική έπαυλη (276 τμ), τέσσερις προεδρικές σουίτες ( περίπου 170 τμ η καθεμία ), τέσσερις βίλες (250-300 τμ), 41 σουίτες (60-77 τμ) και 100 δωμάτια επισκεπτών (25-59 τμ). 

  Ακόμη εντός της έκτασης θα δημιουργηθούν και δωμάτια προσωπικού. Κατά τη φάση κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν 132 θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία 300 θέσεις εργασίας. 

  Οι όροι δόμησης 

  Στη Ζώνη Τουρισμού – Αναψυχής που καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης (περίπου 84 στρέμματα) καθορίζεται συντελεστής δόμησης 0,15 με μεγίστη συνολική δόμηση 12.632,64 τμ. Το ποσοστό κάλυψης καθορίζεται στο 20% με μέγιστο ύψος κτηρίων τα 4,5 μέτρα για τα μονώροφα κτήρια και 7,5 μέτρα για τα διώροφα. Στη Ζώνη Τουρισμού – Αναψυχής ΙΙ επιφάνειας περίπου 8 στρεμμάτων η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση φτάνει τα 600 τμ. 

  Σύμφωνα με την Αρχιτεκτονική πρόταση του έργου τα κτίσματα είναι κυρίως ισόγεια, στην πλειονότητα των δωματίων θα υπάρχουν ιδιωτικές πισίνες, ενώ σχεδόν κάθε δωμάτιο θα έχει κήπο ή βεράντα. Τα κτήρια θα ενοποιούνται με χώρους πρασίνου, ενώ η μορφολογία τους εναρμονίζεται με το χαρακτήρα της Μυκόνου. Παράλληλα, θα υπάρχει εσωτερικό οδικό δίκτυο καθώς και δίκτυο πεζοδρόμων για την εσωτερική επικοινωνία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 
  Σημειώνεται πως το Project Blue είναι η πρώτη, σημαντικού ύψους και έκτασης, επένδυση που υλοποιεί η Grivalia Hospitality στη Μύκονο, σε μια περίοδο όπου έχουν δρομολογηθεί αντίστοιχα μεγάλα projects στο νησί των Κυκλάδων. Παράλληλα η εταιρεία έχει αποκτήσει και το 80% της Ναυσικά ΑΕ που έχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ενώ στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνεται το Meli Palace στην Κρήτη, υπερπολυτελές συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι και το Pearl Island στον Παναμά. 

  Βασικός μέτοχος της Grivalia Hospitality είναι η M&G Investments Management, επενδυτικός βραχίονας της Prudential σε Μ. Βρετανία και Ευρώπη, ενώ από 25% έχουν η Eurobank και η Eurolife FFH. 

  kostaskets@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ