Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουν-2020 08:29

  Δεν βιάζονται να ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχειακά ονόματα της Αθήνας

  Δεν βιάζονται να ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχειακά ονόματα της Αθήνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρά το ότι τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας έχουν λάβει το "πράσινο φως" για να ανοίξουν ξανά από την 1η Ιουνίου, η συντριπτική πλειονότητα των μονάδων προτίμησε τελικά να μεταθέσει την ημερομηνία της επανεκκίνησης για μετά τις δεκαπέντε του μηνός ή και αργότερα. 

  Ο λόγος, αφενός οι λίγες κρατήσεις, δεδομένου πως οι αεροπορικές πτήσεις προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ξεκινούν εκ νέου από τις 15 Ιουνίου και από συγκεκριμένες χώρες σε πρώτη φάση. Αφετέρου, ο χρόνος που χρειάζεται για τη συμμόρφωση στο νέο πλαίσιο ασφαλείας, καθώς η ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων θα λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις, δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.

  Σύμφωνα με παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς, η πληρότητα προς τον παρόν για τον Ιούνιο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γ. Τάσιος ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως το 80% των μονάδων συνεχούς λειτουργίας περιμένουν μέχρι τις 15-20 Ιουνίου για να προετοιμαστούν καλύτερα. Την ίδια ώρα, πολλές μονάδες επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να ανοίξουν ακόμη πιο αργά, από τις αρχές του Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη. 

  Σε στάση αναμονής

  Μεταξύ των μονάδων που προτίμησαν να μην λειτουργήσουν άμεσα συγκαταλέγονται και τα μεγάλα ξενοδοχειακά ονόματα της Αθήνας. "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George", οι δύο πολυτελείς μονάδες της ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα, αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 15 Ιουνίου.

  Μέσα στο καλοκαίρι προγραμματίζεται να ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του το Athens Capital Hotel – MGallery, η νέα επένδυση του ομίλου στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την οδό Κριεζώτου. Το ξενοδοχείο, πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού, ετοιμαζόταν να λειτουργήσει τον Απρίλιο.

  Ο ξενοδοχειακός όμιλος Electra Hotels & Resorts ανακοίνωσε τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων του.  Το Electra Hotel Athens ανοίγει στις 5 Ιουνίου, το Electra Metropolis Athens στην οδό Μητροπόλεως στις 10 Ιουνίου, το Electra Palace Athens στην Πλάκα στο τέλος Ιουνίου, ενώ το Electra Palace Thessaloniki, η ανακαίνιση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, στις αρχές Ιουλίου. Για το Electra Palace Rhodes η ημερομηνία επαναλειτουργίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

  Οι ημερομηνίες επαναλειτουργίας αναμένονται επίσης για το "Hilton" των ομίλων Kωνσταντακόπουλου-Olayan, για τα ξενοδοχεία του ομίλου Διβάνη, της αμερικανικής αλυσίδας Wyndham κ.ά. 

  Σημειώνεται πως τo NJV Athens Plaza στο Σύνταγμα είχε περιληφθεί στη λίστα με τα ξενοδοχεία ανά περιφερειακή ενότητα τα οποία είχαν μείνει ανοικτά για να καλύψουν ανάγκες φιλοξενίας, κατ΄ εξαίρεση της απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

  Στον Αστέρα Βουλιαγμένης τέλος, το "Ναυσικά" ξεκινά τη λειτουργία του στις 12 Ιουνίου, μαζί με τις τρεις ιδιωτικές παραλίες και την πισίνα του, ενώ η έναρξη του "Αρίωνα" θα ακολουθήσει στη συνέχεια του καλοκαιριού (η τελική ημερομηνία θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τη ζήτηση). 

  Βίκυ Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ