Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαϊ-2020 07:35

  Mitsis Hotels: Θα στηρίξουμε τον Τουρισμό και την απασχόληση

  Mitsis Hotels: Θα στηρίξουμε τον Τουρισμό και την απασχόληση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βήμα- βήμα προετοιμάζεται από τον όμιλο ξενοδοχείων "Mitsis Hotels" η επόμενη ημέρα για την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του, όταν δοθεί το τελικό πράσινο φως από την Κυβέρνηση τόσο για τις μονάδες συνεχούς λειτουργίας, όσο και για τις εποχιακές.

  Όπως σημειώνει στο Capital.gr η πρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου Χριστίνα Μήτση, πρωταρχικός στόχος της αλυσίδας είναι να στηριχτεί ο ελληνικός Τουρισμός και το προσωπικό. 

  Ο σχεδιασμός του ομίλου θα ολοκληρωθεί μόλις δοθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αποκατασταθούν οι πτήσεις τσάρτερ. Σημειώνεται πως ο όμιλος "Mitsis Hotels" αριθμεί συνολικά 17 ξενοδοχεία-προορισμούς που αντιπροσωπεύουν το "Unique Destination" σε Ρόδο, Κω, Κρήτη, Αθήνα (Sofitel) και Καμένα Βούρλα, με 20 χιλιάδες κλίνες και 5,5 χιλιάδες δωμάτια.

  Κομβικής σημασίας οι πτήσεις τσάρτερ

  Σύμφωνα με την πρόεδρο του ομίλου, η ροή ανοίγματος των ξενοδοχείων θα εξαρτηθεί, εκτός από το υγειονομικό πλαίσιο, και από το πτητικό πλάνο και τoν αριθμό των πτήσεων τσάρτερ από τις ευρωπαϊκές αγορές στους προορισμούς όπου δραστηριοποιείται η αλυσίδα. Η ίδια διευκρινίζει πως οι συνεργαζόμενοι tour operators δεν έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις κρατήσεων, μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για τις πληρότητες μόλις ανοίξει η φετινή τουριστική σεζόν.

  Το Sofitel Athens Airport, όπως αναφέρει η κ. Μήτση, θα λειτουργήσει με βάση και τα αυστηρά υγειονομικά κριτήρια που έχει θέσει ο όμιλος AccorHotels. Όπως συμπληρώνει, η αγορά αναμένει την εξειδίκευση των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν στην Ελλάδα. 

  Στη Ρόδο, όπου ο όμιλος μετρά οκτώ ξενοδοχειακές μονάδες, η αρχή αναμένεται να γίνει με το Grand Hotel Summer Palace (πρόκειται για το ξενοδοχείο που όμιλος απέκτησε έναντι 50,1 εκατ. ευρώ μέσω του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας το Δεκέμβριο του 2018

  Επίσης για το ξενοδοχείο Galini στα Καμένα Βούρλα, το οποίο είναι δωδεκάμηνης λειτουργίας και στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον εσωτερικό τουρισμό, δρομολογείται το πλάνο για την επαναλειτουργία του.

  Ο όμιλος δηλώνει πανέτοιμος για το άνοιγμα των μονάδων που διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του, όταν καθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας.

  Όσο το δυνατό περισσότεροι εργαζόμενοι
  Στόχος του ομίλου είναι τα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν με όσο το δυνατό υψηλότερο αριθμό εργαζομένων, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις πληρότητες που θα επιτευχθούν. "Σε αυτή τη συγκυρία χρειάζεται να υπάρχει σεβασμός προς όλους, τους τουριστικούς πράκτορες, τους εργαζομένους μας και πάνω από όλα να είμαστε συνεπείς" τονίζει. 

  Παρά το γεγονός πως η φετινή σεζόν θεωρείται χαμένη για τον ελληνικό Τουρισμό και οι απώλειες θα είναι μεγάλες, η ίδια δίνει ένα θετικό τόνο στις εκτιμήσεις της, υπογραμμίζοντας πως "χρειάζεται αισιοδοξία και συνέπεια". Συμπληρώνει τέλος πως ο χειρισμός της πανδημίας από την Κυβέρνηση ήταν εξαιρετικός μέχρι τώρα, γεγονός που θέτει το πλαίσιο για την ομαλή επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη
  Vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ