Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 16:11

  A. Myers (Ανδρομέδα): "Θέλουμε να σώσουμε την εταιρεία και τον κλάδο"

  A. Myers (Ανδρομέδα): "Θέλουμε να σώσουμε την εταιρεία και τον κλάδο"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:23

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  "Δεν είναι εύκολη η κατάσταση, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε", είπε ο Alex Myers, διευθύνων σύμβουλος του Group Ανδρομέδα, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αγορά λόγω της πανδημίας και των lockdowns.

  Ο επικεφαλής του ομίλου Ανδρομέδα, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ανέφερε πως η συγχώνευση των Σελόντα και Νηρέα, υπό την Ανδρομέδα θα ξεκινήσει μετά την έξοδο από το Χρηματιστήριο των Νηρέα και Σελόντα. Εκτίμησε ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Ιούνιο και η ενοποίηση θα γίνει σταδιακά από τον προσεχή Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

  Ωστόσο πηγές της εταιρείας που επικοινώνησαν με το Capital.gr, διευκρίνισαν σχετικά με την έδρα των τριών εταιρειών αλλά και του νέου σχήματος που θα προκύψει τα εξής: "Οι φορολογικές έδρες των τριών εταιρειών Ανδρομέδα, Σελόντα και Νηρέας είναι στην Ελλάδα και θα παραμείνουν στην Ελλάδα για όσο είναι οι τρεις εταιρείες. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των τριών εταιρειών θα παραμείνει στην Ελλάδα με ελληνικό ΑΦΜ και φορολογική έδρα την Ελλάδα”.

  Ο κ. Myers, υποστήριξε ότι ο όμιλος έχει καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες, στο 20%, από 40% που ήταν τις πρώτες ημέρες της πανδημίας και των lockdowns, και αυτό γιατί, όπως είπε, έχει καταφέρει να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στο κανάλι του λιανεμπορίου τροφίμων και να καλύψει τις απώλειες που καταγράφονται στην αγορά του HORECA που παραδοσιακά απορροφούσε το 50% της παραγωγής.

  Αν και εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον, την ίδια στιγμή είπε: "Δεν μπορούμε να δούμε μακροπρόθεσμα και πώς θα πάει η κατάσταση μελλοντικά”, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζεται ο όμιλος. "Συνεχίζουμε”, είπε ο κ. Myers, "με το business plan μας. Βλέπουμε ως κακή παρένθεση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας". Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του Capital.gr αν ο όμιλος προχωρά σε επανασχεδιασμό του business plan και σε επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες, είπε: "Δεν βλέπουμε το business plan διαφορετικά και δεν βλέπουμε άλλες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες". Πάντως, το business plan πενταετίας καταρτίζεται αυτό το διάστημα, όπως ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

  Για την τριπλή συγχώνευση, είπε ότι "η νέα εταιρεία αρχίζει με οικονομικά προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε για να φθάσουμε στο όραμά μας". "Αν μπορέσουμε να νικήσουμε εμείς, θα νικήσει όλος ο κλάδος. Θέλουμε να σώσουμε και την εταιρεία και τον κλάδο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Και θα νικήσουμε", σημείωσε.

  Για τα προβλήματα με τα απούλητα ψάρια που παραμένουν στους κλωβούς, λόγω της μείωσης των πωλήσεων, για την αύξηση του κόστους παραγωγής και τον κίνδυνο να χαθεί η παραγωγική περίοδος το 2022, πρόβλημα που αντιμετωπίζει σύσσωμος ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, ο κ. Τουραλιάς, στέλεχος της Ανδρομέδα και πρόεδρος στην ΕΛΟΠΥ, ανέφερε πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει λύση από τις Βρυξέλλες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ