Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 19:05

  Η Creta Farms δεν χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση των δανείων της

  Η Creta Farms δεν χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση των δανείων της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση των οφειλών της Εταιρείας μας, δεδομένου μάλιστα ότι αναμένεται η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Creta Farms, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα.

  Η εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "οι παραπλανητικές αναφορές του δημοσιεύματος περί νέας αναστολής οφειλών για εννέα με δώδεκα μήνες δεν αφορούν την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, αλλά συνιστούν πρόταση του κ. Χουρδάκη που παρέθεσε σε συνέντευξή του δημοσιευθείσα στην ιστοσελίδα www.capital.gr την 07.05.2020, για εταιρείες για τις οποίες υπάρχει ήδη απόφαση ή αναμένεται να εκδοθεί απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 106β ΠτΚ και οι οποίες εταιρείες, λόγω COVID19, μετρούν σημαντικές απώλειες στο business plan τους ευρισκόμενες προ των πυλών της πτώχευσης με σημαντικές ζημιές στα δημόσια έσοδα, την εργασία και τους πιστωτές”.

  Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι το πλάνο που έχει κατατεθεί είναι επαρκές, ώστε να καταστεί βιώσιμη. Σημειώνοντας πως οι πωλήσεις της ανέρχονται περίπου στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ τον μήνα και "όχι στο ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναληθώς και για λόγους εντυπωσιασμού και πρόκλησης σύγχυσης στο επενδυτικό και καταναλωτικό κοινό, αναφέρει το προαναφερόμενο δημοσίευμα”.

  Αναφορικά με το το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας Deloitte, η Creta Farms, επαναλαμβάνει ότι δεν το έχει λάβει αλλά και ούτε σχετική επιστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. "Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τόσο η Εταιρεία μας όσο και ο κ. Χουρδάκης δεν έχουμε μέχρι και σήμερα λάβει καμία επίσημη ή ανεπίσημη, όπως υπαινίσσεται το ανωτέρω δημοσίευμα, ενημέρωση για το περιεχόμενο του εν λόγω πορίσματος”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  Όλη η ανακοίνωση

  Η Εταιρεία ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ προς διάψευση του περιεχομένου του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.bankingnews.gr με τον τίτλο "Οι μάσκες έπεσαν στην Creta Farms από τον ίδιο το CRO της εταιρίας κ. Μιχάλη Χουρδάκη" με ημερομηνία 07.05.2020, επισημαίνει εκ νέου ότι δεν έχει λάβει ούτε το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας Deloitte αλλά ούτε και σχετική επιστολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Συνεπώς, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τόσο η Εταιρεία μας όσο και ο κ. Χουρδάκης δεν έχουμε μέχρι και σήμερα λάβει καμία επίσημη ή ανεπίσημη, όπως υπαινίσσεται το ανωτέρω δημοσίευμα, ενημέρωση για το περιεχόμενο του εν λόγω πορίσματος. Επισημαίνεται δε ότι οι πωλήσεις της Εταιρείας σήμερα ανέρχονται περίπου στο ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα και όχι στο ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναληθώς και για λόγους εντυπωσιασμού και πρόκλησης σύγχυσης στο επενδυτικό και καταναλωτικό κοινό, αναφέρει το προαναφερόμενο δημοσίευμα.

  Σημειώνεται δε, ότι σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση των οφειλών της Εταιρείας μας, δεδομένου μάλιστα ότι αναμένεται η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο. Οι παραπλανητικές αναφορές του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα www.bankingnews.gr περί νέας αναστολής οφειλών για εννέα με δώδεκα μήνες δεν αφορούν την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, αλλά συνιστούν πρόταση του κ. Χουρδάκη που παρέθεσε σε συνέντευξή του δημοσιευθείσα στην ιστοσελίδα www.capital.gr την 07.05.2020, για εταιρείες για τις οποίες υπάρχει ήδη απόφαση ή αναμένεται να εκδοθεί απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 106β ΠτΚ και οι οποίες εταιρείες, λόγω COVID19, μετρούν σημαντικές απώλειες στο business plan τους ευρισκόμενες προ των πυλών της πτώχευσης με σημαντικές ζημιές στα δημόσια έσοδα, την εργασία και τους πιστωτές. Το πλάνο που έχει κατατεθεί για την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ είναι επαρκές, ώστε να καταστεί βιώσιμη η Εταιρεία μας. Η Εταιρεία θα συνεχίσει με άοκνο τρόπο την προσπάθεια της να κάνει μία νέα αρχή προς όφελος της ιδίας, των εργαζομένων της, των καταναλωτών αλλά και εν γένει της ελληνικής οικονομίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ