Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 08-Μαϊ-2020 07:54

  Ισχυρό ενδιαφέρον για το νέο ΣΔΙΤ των €107 εκατ.

  Ισχυρό ενδιαφέρον για το νέο ΣΔΙΤ των €107 εκατ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει το νέο κτηριακό έργο, που δημοπρατείται ως Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κι έχει προϋπολογισμό 107,3 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

  Αφορά την υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών - ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με την πρώτη φάση του διαγωνισμού, της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής υποψηφίων να ολοκληρώνεται στις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε, χθες, στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα διαδεχθεί η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών που αναμένεται να λάβει χώρα το 2021.

  Τι περιλαμβάνει

  Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή:

  -στην Αλεξανδρούπολη, τεσσάρων κτηρίων φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών και πανεπιστημιακών κατοικιών

  -στην Κομοτηνή, φοιτητικών εστιών, χώρου σίτισης φοιτητών, ξενώνα φιλοξενίας, πανεπιστημιακών κατοικιών, κεντρικής βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου-πολυλειτουργικής εγκατάστασης εκδηλώσεων

  -στην Ξάνθη, ερευνητικού κέντρου αριστείας

  Σύμφωνα με την Πρυτανεία του ΔΠΘ, που ενέκρινε, προ ημερών, τη δημοπράτηση της πρώτης φάσης του έργου,  η διαμόρφωση και η λειτουργία των νέων κτηριακών συγκροτημάτων εντός των χώρων του Ιδρύματος θα αναβαθμίσει την ποιότητα  ζωής  και τις συνθήκες εργασίας τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ακριτική Θράκη. Το έργο έχει διάρκεια παραχώρηση 30 χρόνων, ενώ η κατασκευαστική περίοδος είναι δύο έτη.

  Τα κτηριακά έργα

  Κατά την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού, υπήρξε σημαντική κινητικότητα στα ΣΔΙΤ κτηρίων, για τα οποία το ενδιαφέρον των τεχνικών εταιρειών είναι υψηλό. Η λίστα αυτού του είδους των έργων περιλαμβάνει τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, και εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, όπου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών εκπνέει

  Στις 18 Ιουνίου εκπνέει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών, και εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία. Πρόκειται για έργο, που προωθείται ως Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με κόστος επένδυσης ύψους 94 εκατ. ευρώ.

  Το έργο της κατασκευής δύο συγκροτημάτων φοιτητικών κατοικιών σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ύψους 205 εκατ. ευρώ, που έχει προσελκύσει επτά σχήματα, βρίσκεται στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου.

  Ακόμη η διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου για το έργο της μελέτης, χρηματοδότησης, κατασκευής και τεχνικής διαχείρισης φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και Ηράκλειο καθώς και την αποπεράτωση του Αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης του Ρεθύμνου, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

  Για το συγκεκριμένο έργο με κόστος επένδυσης 205 εκατ. ευρώ, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι εταιρείες Άκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat, Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ, Άβαξ, Θεμέλη και Αρχιρόδον.


  dimitris.delevegos@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ