Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Φεβ-2020 14:53

  Επτά υποψήφιοι για το ΣΔΙΤ €205 εκατ. των φοιτητικών κατοικιών στην Κρήτη

  Επτά υποψήφιοι για το ΣΔΙΤ €205 εκατ. των φοιτητικών κατοικιών στην Κρήτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Επτά σχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, εκδήλωσαν σήμερα ενδιαφέρον για τη Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που αφορά την κατασκευή δύο συγκροτημάτων φοιτητικών κατοικιών σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

  Για το έργο, που έχει κόστος ανάπτυξης της τάξης των 205 εκατ. ευρώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον τα σχήματα:

  -Άκτωρ
  -ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  
  -Intrakat
  -Μυτιληναίος -ΑΤΕΣΕ
  -Άβαξ
  -Θεμέλη και
  -Αρχιρόδον

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από τα σχήματα αυτά έχουν συμπράξει τις εταιρείες IOS Facility Management και Sterner Stenhus, που δραστηριοποιούνται στο facility management (διαχείριση εγκαταστάσεων), για το σκέλος του διαγωνισμού που αφορά τη συντήρηση και διαχείριση των οικιστικών συγκροτημάτων.

  Τι αφορά το έργο 

  Το έργο – ΣΔΙΤ προβλέπει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και Ηράκλειο καθώς και την αποπεράτωση του Αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης του Ρεθύμνου. Αφορά χρονική περίοδο 30 ετών, από τα οποία τρία χρόνια σχετίζονται με την κατασκευή και τα υπόλοιπα 27 με την λειτουργία. Η πρώτη φάση του έργου προβλέπει την υλοποίηση συγκροτήματος 3.000 κλινών για φοιτητές, με 2.000 και 1.000 κλίνες να βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, αντίστοιχα.

  Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ανταγωνιστικού διαλόγου  με στόχο την οριστικοποίηση του αντικειμένου του έργου και στη συνέχεια την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο ΣΔΙΤ θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ