Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 07:46

  Forthnet: Καλούνται για δεσμευτικές προσφορές BC Partners – Duet

  Forthnet: Καλούνται για δεσμευτικές προσφορές BC Partners – Duet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στο στάδιο της πρόσκλησης για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους δύο ενδιαφερόμενους επενδυτές, τη Duet Private Equity Limited και τη BC Partners (United Group) εισέρχεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της έκθεσης (exposures), συμπεριλαμβανομένων μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών, που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha στη Forthnet και τις θυγατρικές της.

  Οι δύο "μνηστήρες" έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, κάτι που αναμένεται να συμβεί εάν δεν υπάρξει την τελευταία στιγμή αίτημα για παράταση της προθεσμίας.

  Στο διάστημα που μεσολάβησε από την υποβολή του αρχικού ενδιαφέροντός των δύο funds, προ περίπου τριών εβδομάδων, Duet και BC Partners έλαβαν οικονομικά, νομικά και άλλα στοιχεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους σχετικούς ελέγχους και να αποκτήσουν μια επαρκή και ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης της εταιρείας.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., ο σύμβουλος του διαγωνισμού και οι πωλήτριες τράπεζες θα παραλάβουν τις οριστικές προτάσεις – εφόσον οι δύο ενδιαφερόμενοι επιλέξουν να καταθέσουν τέτοιες – που θα έχουν τη μορφή σύμβασης αγοραπωλησίας (SPA –sale & purchase agreement). Επ’ αυτών των προτάσεων, εφόσον κριθούν ικανοποιητικές, θα πραγματοποιηθούν και οι τελικές διαπραγματεύσεις για τις τελικές υπογραφές.

  Υπενθυμίζεται πως  αμφότερες αρχικές προτάσεις κινούνταν στην περιοχή των 41 εκατ. ευρώ, τίμημα που είχε αναφερθεί ότι προσφέρθηκε από την Alter Ego πριν ναυαγήσει η συμφωνία με την εταιρεία του ομίλου Μαρινάκη, και τελούσαν υπό όρους οι οποίοι είχαν διευκρινιστεί στην επικοινωνία των τραπεζών με τους δύο επενδυτές.

  Με την ταχύτητα που προχωρά η διαδικασία, πηγές με γνώση των εξελίξεων αναφέρουν ότι είναι πιθανόν σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την "ποιότητα" των προτάσεων που θα κατατεθούν καθώς και για το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του διαγωνισμού.

  Παρόλα αυτά, η πλευρά των τραπεζών κρατά χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών δεδομένων των συνθηκών που πλέον έχει διαμορφώσει η πανδημική κρίση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον γενικότερα, αλλά και των ευρύτερων επιδιώξεων των δύο "μνηστήρων".

  Σημειώνεται πως η BC Partners που έχει υλοποιήσει διαδοχικές εξαγορές τηλεπικοινωνιακών assets στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, απέκτησε την United Group προ ενός περίπου έτους και πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της κροατικής Tele2 έναντι 220 εκατ. ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 εξαγόρασε την Vivacom στην Βουλγαρία.

  Η BC Partners είχε διεκδικήσει, στα τέλη του περασμένου έτος, μέσω διαγωνισμού (στον οποίο συμμετείχαν στη φάση υποβολής δεσμευτικής πρότασης και οι Providence και Searchlight Capital), και τον έλεγχο της Wind Ελλάς, με το ενδιαφέρον του fund, όπως έχει αναφερθεί, να διατηρείται.

  Αντίστοιχα, η Duet που είχε εκδηλώσει εδώ και καιρό πρόθεση εξαγοράς της Forthnet, έχοντας ήδη συμμετάσχει σε σειρά διαγωνισμών για την παραχώρηση συμμετοχών που κατείχαν οι τράπεζες σε εισηγμένες και ελληνικές επιχειρήσεις.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  Ξεκινούν due diligence στη Forthnet οι δύο νέοι "μνηστήρες"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ