Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 18:31

  Περσεύς: Δίκαιο και εύλογο το αντάλλαγμα για τη δημόσια πρόταση της Andromeda Seafood

  Περσεύς: Δίκαιο και εύλογο το αντάλλαγμα για τη δημόσια πρόταση της Andromeda Seafood
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δίκαιο και εύλογο κρίνει το διοικητικό συμβούλιο της Περσεύς ότι είναι το προσφερόμενο αντάλλαγμα του ποσού των 1,15 ευρώ ανά μετοχή για κάθε μεταβιβασθείσα μετοχή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της Andromeda Seafood.

  Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της μητρικής του Ομίλου Ανδρομέδα αφορά την απόκτηση από αυτήν του συνόλου των κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου, άυλων μετοχών της Περσεύς, τις οποίες δεν κατείχε η ίδια και τα συντονισμένα με αυτήν πρόσωπα, κατά την 27.11.2019 (ημερομηνία κατά την οποία ο Προτείνων απέκτησε, έμμεσα, στην Εταιρεία δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό περίπου 89,15% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής και ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε η υποχρέωση υποβολής της Δημόσιας Πρότασης).

  Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση:

  Το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα του ποσού των €1,15 ανά Μετοχή, όπως προβλέπεται στο Πληροφοριακό Δελτίο του Προτείνοντος, πληροί τα κριτήρια του "δίκαιου και εύλογου" ανταλλάγματος, όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 9, παράγραφοι 4 και 6 του Νόμου, δεδομένου ότι:

  α) Είναι κατά 2,4% ανώτερο της Μέσης Χρηματιστηριακής Τιμής της Μετοχής (MXTM) κατά τους τελευταίους έξι (6) μήνες που προηγήθηκαν της ημερομηνίας κατά την οποία δημιουργήθηκε η υποχρέωση υποβολής της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 27η Νοεμβρίου 2019, η οποία ανήρχετο σε € 1,123,.
  β) ούτε ο Προτείνων ούτε οποιοδήποτε Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με αυτόν απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία δημιουργήθηκε η υποχρέωση υποβολής της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι την 27η Νοεμβρίου 2019, και
  γ) υπερβαίνει κατά 17,94% την τιμή ανά Μετοχή που προέκυψε από την αποτίμηση του ανεξάρτητου αποτιμητή Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. (η σταθμισμένη τελική τιμή ανά Μετοχή που προέκυψε είναι € 0,975). 

  Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Χρ. Μπουγιουκλής

  Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Περσεύς ενημερώνει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Μπουγιουκλής παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής και απεχώρησε οικειοθελώς της εταιρείας, με ημερομηνία ισχύος την 15/4/2020.

  Δείτε αναλυτικά την αιτιολογημένη γνώμη του δ.σ. της Περσεύς στη δεξιά στήλη "σχετικά αρχεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ