Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Απρ-2020 09:04

  Ιουλία Χαϊδά: Η επιχειρηματίας που μεγαλώνει την Ικτίνος Ελλάς στο εξωτερικό

  Ιουλία Χαϊδά: Η επιχειρηματίας που μεγαλώνει την Ικτίνος Ελλάς στο εξωτερικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ικτίνος Ελλάς αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες μαρμάρου. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία επεκτείνει με σταθερά βήματα την παρουσία της στο εξωτερικό. 

  Βασικός συντελεστής αυτής της προσπάθειας είναι η Αντιπρόεδρος της Ικτίνος Ελλάς, Ιουλία Χαϊδά, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία "Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας” του διαγωνισμού της ΕΥ, Έλληνας "Επιχειρηματίας της Χρονιάς" 2019. 

  Αποφασισμένη να πετυχαίνει τους στόχους της, η επιχειρηματίας δεύτερης γενιάς ξεκίνησε να εργάζεται από νωρίς στην επιχείρηση, περνώντας από όλα τα τμήματά της και, κατόπιν, αναλαμβάνοντας αρκετές θέσεις ευθύνης, διαγράφοντας μία επιτυχημένη πορεία σε έναν κυρίως ανδροκρατούμενο κλάδο.

  "Η ευθύνη μου δεν είναι μόνο να διατηρήσω κάτι σε λειτουργία. Πάντα υπάρχει η πρόκληση να το εξελίξεις, να το αναπτύξεις, να το κάνεις ακόμη καλύτερο”, δηλώνει η κυρία Χαϊδά, η οποία μαζί με τους νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών του διαγωνισμού (Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας, Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας και Καινοτόμος Επιχειρηματίας) διεκδικεί τον τίτλο του Έλληνα "Επιχειρηματία της Χρονιάς" 2019. O νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό EY World Entrepreneur Of The Year™.

  Κλειδί η εξωστρέφεια 

  "Η καινοτομία και η εξωστρέφεια αποτελούσαν ανέκαθεν βασικά συστατικά του DNA της ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Παραμένοντας προσηλωμένοι στον στόχο μας να κάνουμε γνωστό σε όλον τον κόσμο το ελληνικό μάρμαρο, θέτουμε ως προτεραιότητα το άνοιγμα νέων αγορών.

  Συνεπώς, το βραβείο του Διεθνώς Αναπτυσσόμενου Επιχειρηματία έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα, αφενός διότι αναγνωρίζονται οι κόποι δεκαετιών από όλη την ομάδα της ΙΚΤΙΝΟΣ, αφετέρου επειδή μέσω του θεσμού επιβραβεύεται και στηρίζεται, παράλληλα, η γυναικεία επιχειρηματικότητα”, σχολιάζει η κυρία Χαϊδά με αφορμή την βράβευση της.

  Η Ικτίνος Ελλάς ΑΕ ιδρύθηκε το 1974 με δραστηριότητα στην εξόρυξη, κοπή και εμπορία μαρμάρων, γρανιτών και διακοσμητικών πετρωμάτων. Η αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2009, αποτέλεσε ευκαιρία για την εταιρεία να ενισχύσει τον εξωστρεφή προσανατολισμό της, μειώνοντας την εξάρτηση από την εγχώρια αγορά μαρμάρου και διευρύνοντας το διεθνές της δίκτυο πωλήσεων. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιχειρηματία και την εταιρεία, με το 90% του κύκλου εργασιών να προέρχεται πλέον από μία ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα, σε περισσότερες από 90 χώρες ανά τον κόσμο.

  Σήμερα, η Ικτίνος διαθέτει τρία εργοστάσια και δέκα λατομεία, αριθμώντας πάνω από 400 άτομα προσωπικό. Ακόμη, μέσω θυγατρικών της εταιρειών δραστηριοποιείται και στους κλάδους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Real Estate. Συνεχίζοντας να εξελίσσεται και να επενδύει στην τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, το 2019, η Ικτίνος ξεκίνησε την υπόγεια εξόρυξη μαρμάρου.

  Σημεία σταθμοί 

  1974 

  Ιδρύεται η Ικτίνος Ελλάδας από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Ευάγγελο Χαϊδά. 

  1998

  Η Ικτίνος εξαγοράζει το 90% των μετοχών της εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Μαρμάρων Φειδίας Ελλάς ΑΒΕΕ, που έχει ιδιόκτητο εργοστάσιο στα Βριλήσσια Αττικής.

  2000

  Ολοκληρώνεται η είσοδος της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών με Δημόσια Εγγραφή. 

  Την ίδια χρονιά δημιουργείται και η Ικτίνος Λατομική ΑΕ η οποία απορρόφησε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην εξόρυξη ογκομαρμάρων. 

  2007 

  Η Ικτίνος ξεκινά τη δραστηριοποίησή της στην αιολική ενέργεια με την εξαγορά της "ΙΔ.Ε.Η. Α.Ε." η οποία κατείχε αιολικά στο Δήμο Παρανεστίου Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

  2009-2018 

  Η Ικτίνος ενισχύει τον εξωστρεφή προσανατολισμό της, μειώνοντας την εξάρτηση από την εγχώρια αγορά μαρμάρου και διευρύνοντας το διεθνές της δίκτυο πωλήσεων με βασική αγορά την Κίνα

  2019

  Η Ικτίνος ξεκινά την υπόγεια εξόρυξη μαρμάρου.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης: Οι επιχειρηματίες που γιγάντωσαν την "Όλυμπος"

  -  Βύρων Νικολαΐδης: Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που ίδρυσε την PeopleCert

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ