Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Μαρ-2020 16:59

  Σελόντα: Αιτιολογημένη γνώμη ΔΣ για τη Δημόσια Πρόταση της Andromeda Seafood

  Σελόντα: Αιτιολογημένη γνώμη ΔΣ για τη Δημόσια Πρόταση της Andromeda Seafood
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Αιτιολογημένη Γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σελόντα σχετικά με την υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση της Andromeda Seafood Limited και την Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εισηγμένη.

  Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας διατυπώνει την άποψή του ως εξής:

  1. Το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα των €0,10 ανά μετοχή βρίσκεται:

  i. εντός του εύρους τιμών που προκύπτει από την Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου

  ii. εκπληρώνει τις προϋποθέσεις του Νόμου, ήτοι

  - είναι υψηλότερο της μέσης σταθμισμένης χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της Εταιρείας κατά το διάστημα έξι (6) μηνών που προηγήθηκαν της ημερομηνίας κατά την οποία ο Προτείνων κατέστη υπόχρεος σε υποβολή Δημόσιας Πρότασης.

  - είναι υψηλότερο της τιμής που προσδιορίστηκε από τον ανεξάρτητο αποτιμητή Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. που όρισε ο Προτείνων, σε συνέχεια διενέργειας αποτίμησης βάσει των διατάξεων των παρ. 6 και 7 του άρθρου 9 του Ν. 3461/2006, που προστέθηκαν με την παράγραφο 2 του άρθρου 108 του Ν. 4514/2018.

  - είναι ανώτερο της ανώτατης τιμής ανά Μετοχή €0,00000003561 που κατέβαλε ο Προτείνων για την αγορά ορισμένων από τις Μετοχές των Πωλητριών Τραπεζών, ενώ ούτε ο Προτείνων ούτε οποιοδήποτε από τα Συντονισμένα Πρόσωπα απέκτησε Μετοχές κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της 27ης Νοεμβρίου 2019.

  2. Τα στρατηγικά σχέδια του Προτείνοντα, όπως αναφέρονται στο Πληροφοριακό Δελτίο, δεν αναμένεται να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στους όρους των εργασιακών σχέσεων και το συνολικό αριθμό των απασχολούμενων στην Εταιρεία.

  3. Τα στρατηγικά σχέδια του Προτείνοντος και οι επιχειρηματικοί στόχοι του για την Εταιρεία συνάδουν με τα αντίστοιχα σχέδια και στόχους της Διοίκησης της Εταιρείας, πρωτίστως δε με τους στόχους που αφορούν στην εξυγίανση, την περαιτέρω ανάπτυξη και επίτευξη των σχεδίων της για εκσυγχρονισμό και επέκταση.

  4. Δεδομένου του αριθμού των μετοχών που κατέχονται ήδη από τον Προτείνοντα και τα Συντονισμένα Πρόσωπα 97,44% την 28.02.2020, καθώς και της εκπεφρασμένης βούλησης του Προτείνοντα και των Συντονισμένων Προσώπων για την άσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς, εκτιμά ότι ο Προτείνων θα αποκτήσει το σύνολο των Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης που δεν κατέχει μέχρι σήμερα στο Προσφερόμενο Αντάλλαγμα είτε μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών ή μέσω της Δημόσιας Πρότασης ή μέσω του Δικαιώματος Εξαγοράς. Κατά συνέπεια, οι κάτοχοι μετοχών της Δημόσιας Πρότασης έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα μεταβιβάσουν τις μετοχές τους.

  Δείτε ολόκληρη την Αιτιολογημένη Γνώμη του ΔΣ και την Έκθεση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ