Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαρ-2020 07:39

  Επτά φαρμακοβιομηχανίες στη μάχη των αντισηπτικών

  Επτά φαρμακοβιομηχανίες στη μάχη των αντισηπτικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Επτά ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και η 441-Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441-ABYY) του Στρατού, μπαίνουν στη μάχη για την παραγωγή πρόσθετων ποσοτήτων αντισηπτικών προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Σχετική απόφαση (βλπ. επισυναπτόμενο έγγραφο) εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

  Σύμφωνα με την απόφαση, στις φαρμακευτικές μονάδες παραγωγής ΕΛΠΕΝ, PHARMATHEN, IASIS Pharmaceuticals HELLAS, ΡΑΦΑΡΜ, HELP, LAVIPHARM, UNI-PHARMA, και στην 441-Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού του Στρατού, το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει 122,6 τόνους αιθυλικής αλκοόλης που βρίσκεται υπό τη διαχείριση των Τελωνειακών Αρχών της ΑΑΔΕ με αλκοολικό τίτλο από 93,5% έως 96,5% vol. για την παραγωγή αντισηπτικών ειδών για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της δημόσιας υγείας.

  Εν τω μεταξύ τρεις βάρδιες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, δουλεύουν ήδη τα ελληνικά εργοστάσια που παράγουν αντισηπτικά και είδη προσωπικής υγιεινής για να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές από τη βιομηχανία. Σήμερα η παραγωγή αγγίζει τις 600.000 τεμάχια την ημέρα, ενώ με τη λειτουργία δυο ακόμη εργοστασίων παραγωγής αντισηπτικών η ημερήσια ημερήσια παραγωγή θα φθάσει τα 800.000 τεμάχια. Η κατανάλωση φτάνει το 1 εκατομμύριο τεμάχια.

  Για τον λόγο αυτό από το πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών από τους καταναλωτές από τα 3 τεμάχια ανά πελάτη μειώθηκε στα 2 είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

  Δείτε το ΦΕΚ στο Σχετικά Αρχεία δεξιά 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  ΦΕΚ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ (90 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ