Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαρ-2020 08:49

  Folli Follie: Κρίσιμη συνέλευση των ομολογιούχων Eurobonds

  Folli Follie: Κρίσιμη συνέλευση των ομολογιούχων Eurobonds
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι η συνέλευση των ομολογιούχων-κατόχων Eurobonds της Folli Follie, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν επί του term sheet της προταθείσας συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της χειμαζόμενης εταιρείας.

  Υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης των ομολογιούχων, η διοίκηση της FFG στοχεύει στην κατάρτιση της συμφωνίας εξυγίανσης ώστε να υποβληθεί στο αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών προς επικύρωση, σύμφωνα με τα άρθρα 106 β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

  Ήδη οι κάτοχοι ομολόγων ελβετικού φράγκου (ομόλογα ποσού CHF150.000.000 με επιτόκιο 3,25% 2017-2021 λήξεως στις 2 Νοεμβρίου 2021) ενέκριναν το term sheet στις 6 Μαρτίου 2020. Για τους κατόχους ομολόγων ευρώ (ληξιπρόθεσμα εγγυημένα μετατρέψιμα ομόλογα ποσού 249.500.000 ευρώ, λήξεως το 2019) συγκαλείται σήμερα η δεύτερη συνέλευση (η πρώτη στις 6/3/20 αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας), όπου απαιτείται ποσοστό 33,3% για απαρτία.

  Υπενθυμίζεται πως στις 14 Φεβρουαρίου 2020 η Folli Follie ξεκίνησε την διαδικασία πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης (Consent Solicitation) προς τους ομολογιούχους δανειστές της, ήτοι προς τους κατόχους των εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων (Eurobonds), ποσού 249,5 εκατ.ευρώ επιτοκίου 1,75% λήξεως 2019, που εκδόθηκε από την FF Group Finance Luxembourg SA, καθώς και προς τους κατόχους ομολόγων σε ελβετικό φράγκο (Swissbonds), ποσού 150 εκατ. ελβετικών φράγκων, επιτοκίου 3,25% λήξεως το 2021.

  Στοίχημα η ρευστότητα

  Πηγές που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις διεργασίες ευελπιστούν για την αποδοχή της συμφωνίας, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για το άρθρο 106 β/δ. όπως εξηγούν, η αίτηση για το άρθρο 106 και η επικύρωση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποτελεί μονόδρομο για την εταιρεία και το μέλλον της και απαιτεί τη στήριξη όλων των πλευρών: των ομολογιούχων γιατί θα διαφυλάξει και τα δικά τους συμφέροντα (επένδυσαν 450 εκατ ευρώ και κινδυνεύουν να χάσουν το σύνολο τους αν δεν βρεθεί βιώσιμη λύση) και είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση της εταιρείας.

  Οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται κρίσιμες καθώς με δεδομένο ότι μετά και το κλείσιμο των "φυσικών" καταστημάτων λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό, η ρευστότητα της εταιρείας περιορίζεται. Πλην έμφαση δίδεται στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου που καταγράφουν ήδη αύξηση.

  Το νέο ΔΣ εργάζεται σταθερά προς τη διασφάλιση των απαιτούμενων συνθηκών που θα επιτρέψουν την εταιρεία να οδηγηθεί μέχρι την υπαγωγή αίτησης στο άρθρο 106β/δ του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ ήδη αξιολογούνται και οι κινήσεις αλλά και οι ανάγκες της εταιρείας στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Folli Follie: Επιφυλακτική η διοίκηση σε προτάσεις επενδυτών - Εν αναμονή της συνέλευσης και των τελικών αποφάσεων των ομολογιούχων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ