Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαρ-2020 09:13

  Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

  Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Υποχρεωτικό είναι το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ την Κυριακή, ανέφερε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Ο ίδιος κάλεσε τις αλυσίδες να προσλάβουν κόσμο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του ωραρίου.

  Ήδη, όπως έγραψε το Capital.gr οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ προχωρούν σε έκτακτες προσλήψεις για να καλύψουν το διευρυμένο ωράριο, τις άδειες ειδικού σκοπού και τις ανάγκες που δημιουργούνται από την κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης. Ενώ στη χορήγηση έκτακτης παροχής 1,8 εκατ. ευρώ, με τη μορφή διατακτικών σίτισης, σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας, προχωρά η Lidl Ελλάς.

  Εν τω μεταξύ κάποιες αλυσίδες εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με εξωτερικούς παρόχους για τη διανομή των προϊόντων τους μια και παρατηρείται αδυναμία έγκαιρης παράδοσης των ψηφιακών ή τηλεφωνικών παραγγελιών των πελατών.

  Αναφορικά με τη διεύρυνση της λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας τα οποία έχουν εντοπιστεί κυρίως στις μάσκες προστασίας και στα αντισηπτικά, αναμένεται εντός της ημέρας η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Με τη συγκεκριμένη ΠΝΠ, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τις επόμενες 4 Κυριακές από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

  Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, άρθρο 13 του Ν. 3377/2005,τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα τροφίμων, μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση του κοινού από τις 05.00 το πρωί.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ