Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαρ-2020 07:44

  Έκτακτες προσλήψεις από τα σούπερ μάρκετ

  Έκτακτες προσλήψεις από τα σούπερ μάρκετ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Σε έκτακτες προσλήψεις πρόκειται να προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την αυξημένη κίνηση, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους και το "κενό” που δημιουργούνται από τις άδειες ειδικού σκοπού. Σχετικές αποφάσεις, όπως ανέφεραν στο Capital.gr εκπρόσωποι μεγάλων λιανεμπορικών ομίλων τροφίμων της χώρας, για τον αριθμό των ατόμων που απαιτούνται πρόκειται να ληφθούν το αργότερο εντός των επόμενων 48 ωρών.

  Ήδη η αλυσίδα METRO αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 200 ατόμων για την κάλυψη αναγκών της και δη για την καλύτερη λειτουργία του online καταστήματός της, αναφέραν στο Capital.gr πηγές της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη συλλογή προϊόντων για τις παραγγελίες του online καταστήματος, οδηγών αλλά και για τις ανάγκες των φυσικών της καταστημάτων.

  Σύμφωνα με εκπροσώπους άλλων λιανεμπορικών οι έκτακτες προσλήψεις θα γίνουν "για να αντέξουμε την πίεση από τις άδειες ειδικού σκοπού αλλά και για να εξυπηρετήσουμε το διευρυμένο ωράριο και την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων τους”. Το συγκεκριμένο μέτρο, για το οποίο αναμένεται η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θα είναι υποχρεωτικό όπως ανέφεραν. Εξαιτίας της μη έκδοσης της ΠΝΠ σήμερα τα καταστήματα τροφίμων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 8 το πρωί, αντί 7.

  Δεν αποκλείεται πάντως καταστήματα τροφίμων να προχωρήσουν και σε συνεργασίες με εξωτερικούς παρόχους για τη διανομή των προϊόντων τους. Και αυτό γιατί αφ ενός έχουν "μπουκώσει” τα online καταστήματά τους τα οποία δίνουν χρόνο παράδοσης της παραγγελίας μετά από 15 ημέρες. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι ο καταναλωτής θα μπορέσει να συμπληρώσει τη φόρμα της παραγγελίας κάτι που σήμερα εμφανίζει πολλά προβλήματα. Αφ ετέρου λόγω του φόρτου εργασίας καθυστέρηση παρατηρείται και στην εξυπηρέτηση των τηλεφωνικών παραγγελιών, που κάνουν κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας οι οποίοι αδυνατούν να πάνε οι ίδιοι στο κατάστημα.

  Σε προσλήψεις προχωρά και η Amazon. Ο πολυεθνικός κολοσσός ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη 100.000 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της αλλά και την αύξηση κατά 2 δολάρια την ώρα στο ημερομίσθιο των υπαλλήλων της. Πάντως η Amazon έχει δεχθεί αρνητικές κριτικές σε Ιταλία και Ισπανία για τις εργασιακές συνθήκες στις αποθήκες της και στην απόφασή της να μην προχωρήσει στο κλείσιμο εγκαταστάσεών της στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ