Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Φεβ-2020 08:40

  Folli Follie: Η ώρα της αλήθειας για τη συμφωνία με τους ομολογιούχους

  Folli Follie: Η ώρα της αλήθειας για τη συμφωνία με τους ομολογιούχους
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Από την κρησάρα των ομολογιούχων πιστωτών της Folli Follie θα περάσει το επόμενο διάστημα η πρόταση για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου.

  Έπειτα από μακρές συζητήσεις της εταιρείας με συμβούλους μιας ad hoc ομάδας ανέγγυων πιστωτών και κατόχων χρεογράφων Schuldschein, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια αναθεωρημένη πρόταση για την εξυγίανση της εταιρείας. Όπως προ αρκετών ημερών είχε αναφέρει το Capital.gr., στόχος της διοίκησης και των χρηματοοικονομικών της συμβούλων ήταν η επίσημη έναρξη της διαδικασίας να πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 14 – 21 Φεβρουαρίου.

  Η εταιρεία, μαζί με τους συμβούλους της (Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, Δικηγορική Εταιρεία Weil και Δικηγορική Εταιρεία  Σοφός & Συνεργάτες) εργάστηκαν πυρετωδώς με στόχο τη σύνταξη των απαιτουμένων εγγράφων για την εφαρμογή του Φύλλου Αναδιάρθρωσης. Ο στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως αύριο, Παρασκευή 14/2, θα πραγματοποιηθεί το launching της διαδικασίας, με τη δημοσιοποίηση της Πρόσκλησης Συγκατάθεσης για την παροχή έγκρισης στο Σχέδιο Εξυγίανσης. Η Πρόσκληση θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 6 Μαρτίου, κατά πληροφορίες, και ακολούθως θα συγκληθούν οι πρώτες ΓΣ των ομολογιούχων πιστωτών.

  Ζητούμενο είναι να υπάρξει συναίνεση από το 66% (2/3) των παρισταμένων στη συνέλευση των ομολογιούχων (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων), ενώ σε περίπτωση επαναληπτικής συνέλευσης η απαιτούμενη απαρτία θα είναι τουλάχιστον 33% (1/3) επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων. Αντίστοιχα, σχετικά με τα "Ομόλογα 2021" (λήξεως 2021), το Σχέδιο Εξυγίανσης πρέπει να υπερψηφιστεί από το 66% των παρισταμένων σε οποιαδήποτε συνέλευση (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων).

  Στοίχημα η έγκριση

  Το "στοίχημα" κατά συνέπεια είναι να επιτευχθούν τα απαραίτητα επίπεδα έγκρισης. Πλέον, το βάρος επίτευξης της συμφωνίας περνά στο στρατόπεδο των ομολογιούχων και των συμβούλων τους. Υπό την προϋπόθεση ότι θα συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσοστά, η εταιρεία θα αποκτήσει τις απαραίτητες συγκαταθέσεις για να υποστηρίξει ακολούθως την υποβολή ενός Σχεδίου Εξυγίανσης στο αρμόδιο δικαστήριο. Σχεδίου που βασίζεται σε πολλές παραδοχές (με κυριότερη, την τύχη των δεσμευμένων ακινήτων) και που θα περάσει επίσης από την κρησάρα της ελληνικής Δικαιοσύνης

  Όλα αυτά, βέβαια, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην επερχόμενη, εξαιρετικά κρίσιμη, γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 20 Φεβρουαρίου (ή 4ης Μαρτίου σε περίπτωση αναβολής), αλλά και από τις σκέψεις για παρεμβάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την τοποθέτηση νέων μελών στο ΔΣ της εταιρείας. Επί του παρόντος, η Ε.Κ. παρενέβη ζητώντας να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επικείμενης ΓΣ θέμα για ενημέρωση αναφορικά με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει για τον καταλογισμό ευθυνών (σ.σ. προ ενός έτους ασκήθηκαν αγωγών σε Ελλάδα και Χονγκ Κονγκ, του Δ, Κουτσολιούτσου συμπεριλαμβανομένου), καθώς και για τις ενέργειες προς την εξυγίανση της εταιρείας.

  Μέσα σε όλα αυτά, οι επικεφαλής της FFG θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα και στο σκέλος της εμπορικής δραστηριότητας του ομίλου. Με τη Folli Follie να έχει απολέσει περί τα 42 εμπορικά σήματα, στελέχη με εμπειρία να αποχωρούν και τις εναπομείνασες δραστηριότητες να βρίσκονται "στον αυτόματο", καθίσταται επιτακτικό να εφαρμοστεί ένα πλάνο μετασχηματισμού, ένα εμπορικό restart, με όποιες δυνάμεις έχουν απομείνει στην εταιρεία και υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί το στέλεχος (ή στελέχη) να αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή.   

  Διαβάστε ακόμη: Folli Follie: Εντός Φεβρουαρίου το launch της συμφωνίας με τους ομολογιούχους

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων