Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιαν-2020 08:32

  Folli Follie: Εντός Φεβρουαρίου το launch της συμφωνίας με τους ομολογιούχους

  Folli Follie: Εντός Φεβρουαρίου το launch της συμφωνίας με τους ομολογιούχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την απόφαση να εκκινήσει επισήμως η διαδικασία έγκρισης της κατ' αρχήν συμφωνίας εξυγίανσης που θα "περάσει” από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών, έλαβε το Δ.Σ της Folli Follie.

  Στόχος είναι το launch να πραγματοποιηθεί εντός Φεβρουαρίου, κατά προτίμηση από τα μέσα του μήνα και έπειτα. Στο μεσοδιάστημα θα απαιτηθεί η ολοκλήρωση των σχετικών προετοιμασιών από τις δύο πλευρές, των νομικών κειμένων και η διευθέτηση άλλων εκκρεμοτήτων.

  Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε το Capital.gr., έπειτα από νηνεμία εβδομάδων, προ ημερών αποκαταστάθηκε η επικοινωνία των δύο πλευρών και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες τηλεδιασκέψεις στις οποίες μετείχαν οι εκπρόσωποι της ad hoc επιτροπής των ομολογιούχων πιστωτών, οι νομικοί και άλλοι σύμβουλοι των δύο πλευρών.

  Κατά τις ίδιες, δε, πληροφορίες, τα νομικά τμήματα των δύο πλευρών έχουν ανταλλάξει drafts των εγγράφων του launching, μεταξύ των οποίων και το rehabilitation plan.

  Έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις

  Μετά το επίσημο launch της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας, στη συνέχεια θα συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών. Το Σχέδιο Εξυγίανσης πρέπει να υπερψηφιστεί από το 66% (2/3) των παρισταμένων στη συνέλευση των ομολογιούχων (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων), ενώ σε περίπτωση επαναληπτικής συνέλευσης η απαιτούμενη απαρτία θα είναι τουλάχιστον 33% (1/3) επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων. Αντίστοιχα, σχετικά με τα "Ομόλογα 2021" (λήξεως 2021), το Σχέδιο Εξυγίανσης πρέπει να υπερψηφιστεί από το 66% των παρισταμένων σε οποιαδήποτε συνέλευση (εφόσον επιτευχθεί απαρτία 66% επί του ληξιπρόθεσμου κεφαλαίου των ομολόγων).

  Η εν λόγω συμφωνία με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει μονόδρομος για την πολύπαθη εταιρεία. Με την απώλεια εμπορικών σημάτων, τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων και τα έξοδα (για αμοιβές συμβούλων κ.α.) να διογκώνονται, η FFG παρά τα σημαντικά αποθέματα αντοχής που έχει επιδείξει, θα βρεθεί σε κάποιο χρονικό σημείο μπροστά σε αδιέξοδο.

  Η απόφασή της Επ. Κεφαλαιαγοράς

  Εν τω μεταξύ, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως τα τελευταίο διάστημα είχε παρουσιαστεί και εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε από μεγάλο νομικό γραφείο, πλην δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει.

  Στην παρούσα φάση, ωστόσο, το ζητούμενο είναι εάν θα υπάρξουν και νέες αλλαγές στο ΔΣ της εταιρείας, ως  συνέχεια των πρωτοβουλιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έκανε χρήση των νέων νομοθετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη βουλή. Για το ενδεχόμενο αυτό έχει κάνει λόγο το Capital.gr, όμως οι οριστικές  αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Εκδικάστηκε η αίτηση πτώχευσης της Folli Follie

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ