Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιαν-2020 10:21

  JP Morgan: Ισχυρό το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

  JP Morgan: Ισχυρό το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Θετική εμφανίζεται η JP Morgan για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και τις προοπτικές του το 2020, όπως σημειώνει σε έκθεσή της για τα αποτελέσματα του πρόσφατου roadshow που διοργάνωσε στα γραφεία της στο Λονδίνο όπου συμμετείχαν οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Alpha Bank. Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς - και τα μηνύματα του οποίου είχε παρουσιάσει το Capital.gr.

  Υπενθυμίζεται πως στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των διοικήσεων κορυφαίων εταιρειών και τραπεζών από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

  Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, τα μηνύματα από τις τράπεζες που συμμετείχαν στο CEEMEA Opportunities Conference ήταν πιο bullish από ό,τι πριν έναν ακριβώς χρόνο και στις αρχές του 2019, ένα έτος – να σημειώσουμε – όπου ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης υπεραπέδωσε διεθνώς δίνοντας κέρδη άνω του 100%.

  Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα, τονίζει. Έτσι, η JP Morgan αισθάνεται περισσότερη άνεση για την θέση που τηρεί για τον κλάδο, εκτιμώντας πως η εικόνα της κερδοφορίας θα είναι πολύ πιο θετική από ό,τι το 2019. 

  Η καλύτερη ορατότητα, όπως τονίζει, φέρνει αισιοδοξία για τις ελληνικές τράπεζες σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του 2020, επισημαίνει η JP Morgan, ενώ τονίζει πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν δώσει ισχυρά μηνύματα για ένα έτος που αναμένεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, να αποτελέσει έτος μετασχηματισμού για τον κλάδο.

  Η εκτέλεση των σχεδίων μείωσης των NPEs είναι το θέμα στο οποίο επικεντρώνονται πιο έντονα, και με μεγαλύτερη ορατότητα σε σύγκριση με το παρελθόν, οι διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών είναι πιο "άνετες" για την επίτευξη των στόχων τους εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί.

  Όπως επισημαίνει το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν από τα υψηλότερα σε ό,τι αφορά τις τράπεζες που βρέθηκαν στο συνέδριο, ενώ οι ερωτήσεις των funds ήταν επικεντρωμένες στις τιτλοποιήσεις στις οποίες προχωρά κάθε τράπεζα μεμονωμένα. Ειδικά η Εθνική Τράπεζα, όπως τονίζεται, πέρασε ένα ιδιαίτερα ισχυρό μήνυμα, ότι η κεφαλαιακή της θέση στα τέλη του 2019 θα αποτελεί τη βάση για το νέο εμπροσθοβαρές σχέδιο τιτλοποίησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ