Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Ιαν-2020 17:07

  Επ. Κεφαλαιαγοράς: "Ok" στην ELTRAK CP Limited για squeeze-out των μετοχών της ΕΛΤΡΑΚ

  Επ. Κεφαλαιαγοράς: "Ok" στην ELTRAK CP Limited για squeeze-out των μετοχών της ΕΛΤΡΑΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην έγκριση του αιτήματος της ELTRAK CP Limited για την άσκηση του δικαιώματος εξαγορών του συνόλου των κοινών μετοχών της ΕΛΤΡΑΚ που δεν κατέχει, προχώηρσε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δυνάμει της υπ’ αριθμόν 8/863/10.01.2020.

  Όπως αναφέρει η ΕΛΤΡΑΚ, ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ορίστηκε η 27η Ιανουαρίου 2020.

  Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφαση της Ε.Κ., ο Προτείνων θα καταβάλει τοις μετρητοίς τίμημα ύψους €3,30 ανά μετοχή της εταιρείας:

  (α) στην εταιρεία με την επωνυμία "Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρισης" ("ΕΧΑΕ"), προκειμένου εκείνη με τη σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος Τιμήματος, και

  (β) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ("ΤΠΔ") υπέρ:

  i. εκείνων των δικαιούχων που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους,

  ii. των κατόχων κινητών αξιών που βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή υπό ειδική εκκαθάριση, και

  iii. των δικαιούχων οιωνδήποτε δικαιωμάτων επί των κινητών αξιών επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο, επικαρπία ή έχουν κατασχεθεί.

  3) Η καταβολή του Τιμήματος θα πραγματοποιηθεί εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.

  Κατ΄ αντιστοιχία με τη Δημόσια Πρόταση, από το καταβλητέο Τίμημα θα αφαιρεθεί ο προβλεπόμενος φόρος συναλλαγών (ύψους 0,20% επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης), ενώ ο Προτείνων θα αναλάβει την επιβάρυνση από τα σχετικά δικαιώματα υπέρ της εταιρείας με την επωνυμία "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε." ("ΕΛ.Κ.Α.Τ.") που βαρύνουν τους πωλητές/κατόχους των προς εξαγορά μετοχών, σύμφωνα με το νόμο και την υπ' αριθμ. 1/223/28.1.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Κ.Α.Τ., ως ισχύει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ